nabavka

e-RFX

Ova alatka uključuje RFI – zahtjev za informacije, RFQ – zahtjev za proračunom, RFP – zahtjev za ponudom, elektronske aukcije i podršku za procjenu dobavljača. Zajedno za sve navedene vrste zahtjeva koristi se skraćenica RFX. Zahtjev opisuje precizno šta želimo da kupimo, a dobavljač odgovara na zahtjev dajući ponudu.

Prednosti za obje strane u tenderu:

  • process odabira je kraći
  • upoređivanje ponuda je jednostavnije
  • postiže se veća transparentnost

Šta je e-RFX?

To je proces u kojem se zahtjevi unose elektronski. Dobavljač mora poslati svoj odgovor na te zahtjeve kako bi bio uključen u tender. Odgovori dobavljača na zahtjeve unose se direktno na Internet portalu. Portalu se može pristupiti putem standardne URL adrese – ovdje Unos je moguć samo ako ste se prethodno registrovali. Ako želite da se registrujete, pošaljite nam email.

Zbog uniformisane strukture ponuda, procjena je značajno pojednostavljena. Bezbjednost – sistem ispunjava sve bezbjednosne zahtjeve definisane u okviru Deutsche Telekoma za rukovanje jako osjetljivim podacima. Arhiviranje – svaki RFX, zajedno sa svim poslatim ponudama, arhivira se direktno na portalu. Sistem čuva sve korake iz procedure – tj. kada se RFX napravi, izmijeni, izbriše...

Stranica je posljednji put ažurirana 21/05/2013