Humanitarne akcije zaposlenih

Zaposleni Crnogorskog Telekoma nerijetko daju i lični doprinos i time potvrđuju da briga o zajednici mora krenuti prije svega od pojedinaca, koji zajednički stvaraju duh društveno odgovorne kompanije i daju doprinos društvu u cjelini.

Zaposleni naše kompanije su u maju 2016, godine, povodom Međunarodnog dana porodice, organizovali akciju prikupljanja osnovnih životnih namirnica za socijalno ugrožene porodice, koje su donirali Crvenom krstu Crne Gore. Takođe, povodom Međunarodnog dana knjige, u aprilu 2016. godine naši zaposleni učestvovali su u dobrovoljnoj akciji prikupljanja knjiga. Uspjeli su da prikupe skoro 200 knjiga, za predškolski i školski uzrast, koje su donirane Igračkoteci i Razvojnom centru i biblioteci Osnovne škole „18. oktobar“ na Bioču. Naši volonteri pred Novu godinu od zaposlenih sakupljaju slatkiše, igračke i školski pribor, i od sakupljenog prave novogodišnje paketiće koje doniramo udruženjima i ustanovama širom Crne Gore.

U Crnogorskom Telekomu se dugi niz godina u saradnji sa Centrom za transfuziju organizuje i akcija dobrovoljnog davanja krvi “Daj krv – spasi život!”, u kojoj učestvuju zaposleni i menadžment kompanije.

U decembru 2016. godine, volonteri Telekoma su oranizovali Humanitarnu lutriju zahvaljujući kojoj je prikupljeno 1670 eura kao podrška rekonstrukciji dječije Hemato-onkologije u Podgorici, kroz inicijativu NVO Fenix, a Telekom je uručio donaciju u iynosu od 1000 eura istoj organizaciji.

Volonterski Klub
Početkom 2017. godine, zaposleni Telekoma su organizovali Klub volontera, u želji da kao tim daju doprinos zajednici u kojoj žive i rade. Prva akcija Volonterskog kluba organizovana je u saradnji sa Ministarstvom prosvjete Crne Gore, i odnosila se na uređenje i ozelenjavanje drvorišta škola “Štampar Makarije” i “21. Maj” u Podgorici. Klub volontera osnovan je s namjerom da unaprijedi volonterske i humanitarne akcije zaposlenih u Crnogorskom Telekomu i da promoviše principe održivog i društveno odgovornog poslovanja u kompaniji i van nje.