Besplatan ADSL svim školama

24.10.2006.

Podgorica (23.oktobar 2006) T-Com će omogućiti svim osnovnim i srednjim školama u Crnoj Gori besplatno korišćenje superbzog ADSL interneta u narednih pet godina. Time ova kompanije želi da da svoj doprinos unapređenju informatičke pismenosti crnogorske školske populacije. T-Com se odlučio na ovaj potez kako bi se crnogorskim učenicima približio savremeni metod osvanja novih znanja i vještina i tako pomoglo njihovom daljem obrazovanju. To je istovremeno nastavak podrške obrazovanju u Crnoj Gori i promovisanje društvene odgovornosti koju T-Com njeguje u svim zemljama u kojima posluje. Neposredan povod za ovu donaciju je bio i podatak da su najnovija istraživanja Instituta za strateške studije i prognoze pokazala da je u posljednja tri mjeseca svega 2,9% učesnika u anketi koristilo internet u školi.

Očekuje se da će učenici u osnovnim školama uz ADSL servise otkriti brojne prednosti internet komunikacije, s obzirom na to da je ADSL višestruko brži od klasičnog modemskog pristupa internetu. Cilj ove akcije T- Com-a je da se korišćenjem interneta u školama osavremeni nastavni proces, kao i da se crnogorski učenici povežu sa svojim vršnjacima u drugim zemljama. Na taj način se želi da se IT integriše u što većoj mjeri u nastavni proces kao veoma važno dopunsko sredstvo u savremenoj edukaciji.

Akcija poklanjanja superbrzog interneta svim školama u kojima postoje tehničke mogućnosti za uvođenje ADSL-a, odvijaće se u saradnji sa Ministarstvom prosvjete i nauke Crne Gore.