Donacije zdravstvenim ustanovama vrijedne 85.000 eura

27.12.2006.

(Podgorica, 27. decembra 2006) T-Com i T-Mobile Crna Gora donirali su crnogorskim zdravstvenim ustanovama opremu i sredstva za rekonstrukciju prostora u vrijednosti od 85 hiljada eura. Donacijama su obuhvaćeni Opšta bolnica u Beranama, Pedijatrijska klinika Instituta za bolesti djece u Podgorici i Dom zdravlja Podgorica. Na današnjoj konferenciji objavljeno je i da su ove dvije kompanije, samo u posljednje dvije godine, na sponzorstva i donacije uložile blizu pet miliona eura.

Donacija Opštoj bolnici Berane namijenjena je kupovini opreme za transuretralnu resekciju prostate kao i za laparoskopsku hirurgiju.

Donacija Pedijatrijskoj klinici Instituta za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore namijenjena je rekonstrukciji prostora Klinike koja, inače, zbrinjava najteže bolesnike sa teritorije Crne Gore. Cilj rekonstrukcije i dogradnje prostora je da se ova ustanova približi savremenim standardima liječenja najmlađih pacijenata.

Kako bi se ublažile posljedice požara koji je početkom novembra ozbiljno oštetio najveći objekat Doma zdravlja Podgorica koji se nalazi u Bloku V, odlučeno je da im se pomogne kupovinom jednog aparata. Donacija Domu zdravlja Podgorica, na njihov zahtjev, namijenjena je nabavci Tredmil trake – aparata za ergometrijsku dijagnostiku za Dispanzer za sportsku medicinu.

Ovim donacijama, kako je rečeno na današnjoj konferenciji za medije, T-Com i T-Mobile još jednom potvrđuju svoju odgovornost prema društvu i državi u kojoj posluju i opredjeljenje da kao renomirani partner budu i dalje važan činilac u svim oblastima društvenog života. Kako je rečeno, vjeruju da će ove donacije, kao i prethodnih godina, biti podstrek drugima da sličnim donacijama zajednički unaprijede crnogorsko zdravstvo.

Na današnjoj konferenciji za medije govorili su izvršni director T-Mobile Crna Gora Miodrag Ivanović, izvršni director T-Com-a Slavoljub Popadić, direktorka Pedijatrijske klinike dr Vesna Miranović, direktor Opšte bolnice u Beranama dr Veselin Stanišić i direktor Doma zdravlja Podgorica dr Nebojša Kavarić.