AKTIVIRAJ MONSTER OPCIJU
I NA POKLON DOBIJAŠ STRAVA TORBICU

Dostignute brzine prenosa podataka do 450 Mbps

Crnogorski Telekom je pustio u rad novu 4G tehnologiju 3CA koja omogućava nevjerovatne brzine prenosa podataka u mobilnoj mreži i potpunu iskorišćenost novog frekvencijskog spektra osvojenog na aukciji održanoj u julu 2016. godine.

Crnogorski Telekom je trenutno jedini operater u Crnoj Gori koji je uspio da obezbijedi korisnicima brzine do čak 450 Mbps i to na lokacijama: TKC Tivat, Delta Podgorica, Bečići (Budva) i Čeluga (Bar), dok su brzine do 300 Mbps omogućene u City kvartu, TKC Bar i Beranama.

Dostignute brzine će na svim lokacijama i nakon testiranja ostati u komercijalnoj upotrebi tako da će korisnici moći da uživaju u superiornim servisima koje Telekom nudi. Projekat se odvijao u saradnji sa kompanijom Ericsson Nikola Tesla, koja je dio korporacije Ericsson, tržišnog lidera u 4G tehnologiji.

"Veliko nam je zadovoljstvo što smo postigli do sada najveće brzine prenosa podataka u mobilnoj mreži u Crnoj Gori u saradnji sa kompanijom Ericsson Nikola Tesla. Nastavljamo sa daljim unapređenjem naših servisa, kako bismo potvrdili poziciju tehnološkog lidera i dodatno unaprijedili korisničko iskustvo. Stvorili smo preduslove za razvoj mreže budućnosti i sigurni smo da ćemo daljim razvojem naše mreže i usluga ispuniti očekivanja i potrebe naših korisnika.” istakao je direktor Tehnike i informacionih tehnologija Vladan Peković.

Podsjećamo da je Crnogorski Telekom i ove godine ostvario najbolje rezultate u mjerenju kvaliteta govornog servisa i prenosa podataka u mobilnoj mreži. Osvajanjem najvećeg dijela rapoloživog opsega 800 MHz, Telekom je došao u poziciju da omogući superiornu pokrivenost 4G signalom. Do kraja 2016. godine ovim signalom biće pokriveno preko 70% naseljene teritorije Crne Gore, a u narednoj godini do čak 95% naseljene teritorije.