AKTIVIRAJ MONSTER OPCIJU
I NA POKLON DOBIJAŠ STRAVA TORBICU

Telekom u saradnji sa Fondacijom Budi human pokrenuo SMS donatorsku liniju 14543

  • Linija je trenutno otvorena za pomoć liječenju djevojčici Anđeli Petrović iz Kotora u okviru humanitarne akcije "Punim jedrima za Anđelu", koju je pokrenula JU Pomorska škola Kotor uz podršku Ministarstva prosvjete
  • Poruku sadržine 2 poslati na 14543 za pomoć Anđelinom liječenju

Telekom je u saradnji sa Fondacijom “Budi human” pokrenuo sms donatorsku liniju 14543 za pomoć građanima Crne Gore kojima su potrebna sredstva za liječenje a koja nijesu u mogućnosti ostvariti kroz redovan zdrastveni sistem. Riječ je o projektu koji je dobio podršku u okviru Telekomove inicijative “Za svako dobro” i koji je zamišljen kao platforma za povezivanje donatora i građana kojima je pomoć potrebna.

Prvi korisnik donatorske linije Fondacije “Budi human” je djevojčica Anđela Petrović iz Kotora, u okviru humanitarne akcije "Punim jedrima za Anđelu", koju je pokrenula JU Pomorska škola Kotor uz podršku Ministarstva prosvjete. Korisnici Telekomove mobilne mreže mogu donirati za pomoć Anđelinom liječenju slanjem SMS poruke sadržine 2 na broj 14543. Linija će takođe biti otvorena za ostale mreže u Crnoj Gori.

Cijena poruke ka broju 14543 je 1 euro. Telekom ne naplaćuje proviziju, a donatorska linija je oslobođena PDV-a u skladu sa odlukom Vlade Crne Gore.

“Budi human” je zamišljen kao dugoročni humanitarni projekat istoimene fondacije, koji treba da poveže građane kojima je potrebna pomoć za liječenje sa osobama koje su spremne da pomognu i doniraju stredstva. Pojektom je predviđeno i kreiranje web sajta na kome će biti objavljivani podaci osoba kojima je potrebna podrška u prikupljanju sredstava, a doniranje će biti omogućeno sms-om i platnim karticama. Planirano je da projekat bude u potpunosti implementiran početkom 2017. godine, a zbog hitnosti sakupljanja sredstava za liječenje djevojčice Anđele Petrović, donatorska linija je aktivirana ranije.