Christopher Mattheisen razgovarao sa ministrom za ekonomski razvoj Branimirom Gvozdenovićem

06.11.2007.

Predsjednik Odbora direktora i izvršni direktor Magyar Telekom-a Christopher Mattheisen (Kristofer Matajzen) i razgovarao je danas u Podgorici sa ministrom za ekonomski razvoj Branimirom Gvozdenovićem.

Sastanku su prisustvovali i predsjednik Borda direktora Crnogorskog Telekoma Daniel Szasz (Danijel Sas), Finansijski direktor Magyar Telekom-a Thilo Kusch (Tilo Kuš) i direktor sektora za regulatorne poslove i odnose sa Vladom Tibor Vidos (Tibor Vidoš).

U razgovoru je istaknuto da je prisustvo Magyar Telekoma u Crnoj Gori važan činilac u predstavljanju zemlje kao stabilne destinacije za investitore, posebno uzimajući u obzir i njeno aktivno učešće u radu Savjeta investitora i crnogorsko-mađarskom poslovnom savjetu.

Predstavnici kompanije najavili i osnivanje posebne fonadacije u cilju podrške crnogorskog zdravstva. Crnogorski Telekom će i ubuduće biti posvećen crnogorskim građanima i budućnosti zemlje i nastaviti da podržava projekte iz oblasti obrazovanja i ekologije.

Predstavnici Magyar Telekom-a i Crnogorskog Telekoma su se danas sastali i sa Zoranom Sekulićem, direktorom Agencije za telekomunikacije i njegovim saradnicima. Na sastanku je razgovarano o novom Zakonu o telekomunikacijama i trenutnoj situaciji na crnogorskom tržištu.

„Od 2005, kada je Magyar Telekom postao većinski vlasnik Crnogorskog Telekoma, crnogorsko tržište je u relativno kratkom periodu doživjelo velike transformacije i progres. Makroekonomska situacija, institucionalne promjene, porast stranih direktnih investicija, i skorašnje potpisivanje Sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju nesumnjivo doprinose pozitivnom imidžu Crne Gore u regionu i Evropi.

Magyar Telekom kao i naša majka kompanija Deutsche Telekom prepoznali su u potpunosti potencijal crnogorskog tržišta, a prisustvo T brenda u Crnoj Gori je važan korak naprijed u integraciji Crne Gore u internacionalne biznis okvire.