Crnogorski Telekom objavio rezultate za prvih devet mjeseci 2007.

08.11.2007.

Prihodi T-Com-a (fiksna telefonija i internet), u prvih devet mjeseci 2007. godine, porasli su za 20% u poređenju sa istim periodom prošle godine. Porast je uglavnom uslovljen snažnim rastom međunarodnog saobraćaja i povećanjem prihoda od interkonekcije.

Turistička sezona i porast broja korisnika mobilne telefonije, takođe su pozitivno uticali na profitabilnost kompanije, i kao rezultat, margina poslovne dobiti, prije plaćanja kamate, oporezivanja, depresijacije i amortizacije (EBITDA margina), iznosi 37%, kada se isključe vanredni uticaji.

Kompanija je posebno fokusirana na razvoj broudbend servisa, naročito na porast broja ADSL korisnika. Broj ADSL korisnika u trećem kvartalu 2007, bio je 11 266, što je za 152% više nego u istom periodu prethodne godine.

Povećanje broja broudbend korisnika otvara izuzetan prostor za uvođenje Extra TV-a, napredne digitalne televizije nove generacije, koja će startovati krajem novembra.

U T-Mobile-u su prihodi za prvih devet mjeseci 2007. porasli za 36%, u odnosu na isti period prošle godine. Kada se isključe vanredni uticaji, poslovna dobit prije plaćanja kamate, oporezivanja, depresijacije i amortizacije (EBITDA), za isti period porasla je za 26%. Porast je uglavnom uslovljen velikim rastom broja korisnika i porastom tarifa interkonekcije za mobilnu telefoniju.

Daniel Szasz, Predsjednik Odbora direktora Crnogorskog Telekoma je izjavio:

“Veoma smo zadovoljni rezultatima T-Com-a i T-Mobile-a u trećem kvartalu ove godine, posebno ako imamo u vidu da su postignuti u uslovima veće liberalizacije tržišta i porasta konkurencije.

Ovi rezultati su odraz naše posvećenosti korisnicima, inovacijama i pružanju kvalitetnih servisa, kao i naše namjere da postanemo najcjenjenija uslužna kompanija u Crnoj Gori.

U budućem periodu, naši korisnici mogu očekivati još uzbudljivih, inovativnih i pouzdanih proizvoda i usluga. Uskoro nas očekuje start Extra TV servisa, a naše aktivnosti će biti usmjerene i na dalji razvoj broudbend servisa, jačanje 3G pokrivenosti i razvoj HDSPA tehnologije.”