T-Com startovao Extra TV

30.11.2007.

Extra TV je od danas dostupan korisnicima T-Com-a u svim djelovima Crne Gore. U pitanju je servis koji omogućava praćenje 60 domaćih i inostranih TV kanala, na stotine kvalitetnih filmova, kao i korišćenje brojnih interaktivnih opcija, uz vrhunski kvalitet slike i zvuka. Ovim se korisnici T-Com-a u Crnoj Gopri pridružiti porodici od četiri i po miliona korisnika tog servisa u Evropi.

T Com startovao Extra TV 1

U pitanju je tehnološki najsavremeniji sistem za distribuciju digitalnih video i multimedijalnih sadržaja, koji predstavlja posljednju generaciju zasnovanu na IP (Internet Protokol) tehnologiji. Čitava platforma bazirana je na najnovijoj verziji Microsoft Media Room-a, softvera koji omogućava jednostavno i potpuno personalizovano korišćenje TV aparata uz čitav spektar multimedijalnih opcija.

Extra TV korisnici, takođe, imaju pristup digitalnoj Videoteci sa filmovima različitih žanrova iz domaće i strane produkcije. Videoteka sadrži igrane, i animirane filmove, serije i dokumentarce, kao i sadržaji za odrasle. U Videoteci se za početak nalazi preko 100 različitih filmova, a ponuda će se neprestano dopunjavati i osvježavati novim naslovima.

Korisnici Extra TV-a preko interaktivnog tv vodiča sami biraju sadržaje koje će gledati, a takođe mogu pretraživati informacije o emisijama, pregledati programe po različitim kategorijama, zakazivati automatsko snimanje neke emisije ili, recimo, postaviti djeci zabranu pristupa nepodobnim sadržajima.

T Com startovao Extra TV 2

Uz Extra TV,  korisnici, takođe, mogu i aktivirati pauzu na tv-u dok gledaju program, vratiti unazad, tj. ponoviti neki zanimljiv kadar, snimati program bez dodatnog DVR uređaja (video rekordera).

Takođe, uz Extra TV, korisnik ima i mogućnost praćenja izvještaja sa berze, a uskoro će biti ponuđen i niz drugih, interaktivnih opcija, poput korišćenja telefonskog imenika, vremenske prognoze i kladionice.

Predsjednik Odbora direktora Danijel Sas naglasio je da je Extra TV servis još jedan dokaz da Crnogorski Telekom prati savremeni koncept razvoja i visoke, u svijetu prepoznatljive standardima, koji su zaštitni znak Dojče Telekom grupacije.

„Sa Extra TV-om je vrhunska tehnologija, koja zadovoljava potrebe svih korisnika Dojče Telekoma širom svijeta, na raspolaganju i crnogorskim građanima. Crna Gora i korisnici Crnogorskog Telekoma zaslužuju najsavremenije servise. Ponosni smo što je, samo godinu dana nakon Dojče Telekoma i Mađar Telekoma, i naša kompanija u mogućnosti da ovaj napredni servis ponudi svojim korisnicima.“ – rekao je Sas.
Izvršni direktor T-Com-a Slavoljub Popadić, rekao je da implementacija i razvoj Extra TV-a predstavlja pravi primjer korišćenja domaćeg i međunarodnog znanja i iskustva, i prednosti činjenice da smo dio Dojče Telekom Grupe.

T Com startovao Extra TV 3

”Sa Extra TV servisom Internet se ponovo pokazuje kao najmoćniji medij današnjice, medij na koji ni televizija nije ostala imuna. Uvođenje Extra TV-a znači ubrzani razvoj servisa baziranih na internet protokolu, tako da novi sadržaji tek dolaze” - rekao je Popadić, nazivajući Extra TV, ”servisom velikih očekivanja i mnogo novih mogućnosti! Pitanje je dana kada ćemo preko tv aparata iz dnevne sobe primati e-mail, čatovati, ili, recimo, pristupati multimedijalnim sadržajima na računaru i slično.”

Extra TV – ponuda

U ponudi su jedan osnovni paket i dva dodatni. Svi korisnici se pretplaćuju na Start paket, uz koji dodatno mogu da odaberu i Plus paket  i HBO paket.

• Start paket sadrži 51 kanal (lokalni, regionalni, muzički, sportski, filmski, dokumentarni, informativni itd), po cijeni od 8.90 EUR mjesečno (sa PDV-om)
  • HBO paket (HBO i HBO Comedy), po cijeni od 4.90 EUR mjesečno (sa PDV-om). HBO paket uključuje i besplatnu uslugu HBO Digital, videoteku sa 20 filmova kao i serije iz HBO produkcije (20 epizoda) koje korisnici mogu gledati kad god požele
  • Plus paket (4 kanala za odrasle, 2 sportska i 1 dokumentarni kanal), po cijeni od 4.90 EUR mjesečno (sa PDV-om)

Extra TV videoteka (Video na zahtjev)

Extra TV videoteka daje mogućnost iznajmljivanja filmova od kuće, uz plaćanje preko telefonskog računa T-Com-a. Iznajmljeni film korisnik može pogledati koliko god puta želi u toku 24 sata. Cijena filmova se kreće od 0.9 do 1.23€ (Ex-Yu fimovi 90 centi, filmovi strane produkcije 99 centi i filmovi za odrasle 1.23€)

Cijena zasnivanja pretplatničkog odnosa za Extra TV servis uključuje:

• instalacionu taksu - 12.50 EUR (sa PDV-om)
  • zakup opreme – 87.50 EUR (sa PDV-om). Korisnik će zakup opreme moći da plati odjednom (uz prvi telefonski račun), ili u 10 jednakih mjesečnih rata

Kako postati korisnik?

Preduslov za instalaciju je postojanje telefonskog priključka u stanu. Zainteresovani se mogu prijaviti:

• Popunjavanjem online aplikacije, na stranici www.extratv-cg.com i www.telekom.me
  • U T-Centrima i kod T partnera u svim crnogorskim gradovima
  • Besplatnim pozivom na broj 0800 80 000

Nakon provjere tehničkih mogućnosti, korisnik će biti kontaktiran radi preciznijeg dogovora o datumu instalacije.

Detaljne informacije o mogućnostima i prednostima Extra TV-a, najaktuelnijim sadržajima, kao i o načinu korišćenja mogu se naći na zasebnom sajtu posvećenom ovom servisu www.extratv-cg.com.