T-Mobile sklopio ugovor sa Eriksonom NT vrijedan 1,7 miliona eura

12.11.2007.

T-Mobile Crna Gora sklopio je sa svojim dugogodišnjim partnerom Eriksonom Nikola Tesla (Ericsson Nikola Tesla) ugovor o nadogradnji 2G i 3G mreže. Ovaj crnogorski operater, koji svojim korisnicima omogućava vrhunska tehnološka rješenja i telekomunikacione mogućnosti u području mobilne telefonije, ulaže u dalji razvoj svoje mreže kako bi u sve razvijenijem tržištu povećao svoju konkurentnost i ponudio nove usluge svojim sadašnjim i budućim korisnicima. Ugovor vrijedan 1,7 miliona eura u Zagrebu su potpisali Gordana Kovačević, predsjednica Eriksona Nikole Tesle i Daniel Sas (Daniel Szasz), predsjednik Odbora direktora Crnogorskog Telekoma, u čijem sastavu posluje T-Mobile Crna Gora.

Povodom zaključivanja ovog posla Daniel Sas je izjavio:
„Veoma smo zadovoljni što smo s našim dugogodišnjim partnerom, Eriksonom NT sklopili novi posao. S obzirom na naša veoma pozitivna dosadašnja iskustva, očekujemo kako ćemo realizacijom danas ugovorene nadogradnje naše mobilne mreže biti u mogućnosti korisnicima pružiti još kvalitetniju uslugu. Crnogorsko telekomunikacijsko tržište je veoma dinamično. Jačanjem konkurentnosti na našem tržištu, T-Mobile i ukupno Crnogorski Telekom mora biti efikasniji i konkurentniji. U tomu nam saradnja s pouzdanim i kvalitetnim partnerom kao što je Erikson Nikola Tesla može itekako pomoći, pogotovo kada je riječ o najsavremenijim komunikacionim uslugama koje se temelje na IP tehnologiji i 3G uslugama za koje u Crnoj Gori postoji značajan interes.“

Predsjednica Ericssona Nikole Tesle, Gordana Kovačević takođe je kratko komentarisala novi posao u Crnoj Gori:
„Već niz godina crnogorsko tržište pojavljuje se u vrhu liste naših najuspješnijih izvoznih tržišta. Dobra partnerska suradnja s T-Mobile Crna Gora i sa Crnogorskim Telekomom u tomu je presudna. Iznimno cijenimo težnju ovoga operatora da korisnicima u svoj zemlji ponudi najsuvremenije komunikacijske usluge današnjice, svjesni da Eriksonova vrhunska tehnologija zajedno s iskustvom i kompetencijama stručnjaka naše kompanije može udovoljiti i najsofisticiranijim zahtjevima.“