AKTIVIRAJ MONSTER OPCIJU
I NA POKLON DOBIJAŠ STRAVA TORBICU

Internet radionica za učenike 41 škole, u 21 opštini

15.12.2008.

  •  Završetak prve faze projekta Crnogorskog Telekoma i Vlade Crne Gore na povećanju informatičkog znanja
  •  Internet radionica za učenike 41 škole, u 21 opštini
  •  Upoznavanje s interaktivnim funkcijama i mogućnostima interneta
  •  Takmičenje za najbolji školski sajt
  •  Crnogorski Telekom ulaže milion eura u ovaj projekat

Internet radionica za učenike 41 škole, u 21 opštini

Organizovanjem Internet radionica u osam podgoričkih osnovnih škola, od 8.-17. decembra, završava se prva faza zajedničkog projekta Crnogorskog Telekoma i Vlade Crne Gore na povećanju nivoa korišćenja interneta. Danas je Internet radionica održana u OŠ “ Štampar Makarije”, a projektom su obuhvaćene i škole “Oktoih”, „Marko Miljanov”, “Savo Pejanović”, “Radojica Perović”, “Sutjeska”, „Maksim Gorki“ i „Pavle Rovinski”. Organizovanjem Internet radionica za osnovce u glavnom gradu, ujedno je završena prva faza ovog partnerskog projekta, koji obuhvata internet edukaciju djece u ukupno 41 školi, u 21 opštini.

Zajednički projekat Crnogorskog Telekoma i Vlade, realizuje se pod sloganom “”Internet je igra koja se igra cijelog života”, a Internet radionice su u toku dvomjesečnog trajanja izazvale veliko interesovanje učenika u svim crnogorskim gradovima.

Na radionicama su instruktori upoznali đake sa prednostima interneta, s posebnim akcentom na predstavljanju interaktivnih mogućnosti online komunikacije. Učenicima se na specijalnim punktovima, osim surfovanja i traženja informacija, prezentovano korišćenje interneta kao nezamjenljivog alata u nastavnom procesu.

Druga faza ovog projekta sastoji se od izrade školskih sajtova, u svim crnogorskim osnovnim i srednjim školama. Web prezentacije će biti uniformne, a na njihovoj izradi i osmišljavanju radiće đaci i njihovi profesori. Planirano je, takođe, da se tokom drugog školskog polugodišta organizuje takmičenje za najbolji školski sajt, a da se početkom juna proglase pobjednici i uruče vrijedne nagrade (put u Diznilend za cijeli web tim).

Crnogorski Telekom je, posebno kad je u pitanju put Crne Gore ka informatičkom društvu, spreman da u naredne četiri godine, samo u projekat povećanja internet penetracije uloži milion eura.