AKTIVIRAJ MONSTER OPCIJU
I NA POKLON DOBIJAŠ STRAVA TORBICU

Internet radionice za nikšićke osnovce

17.11.2008.

Internet radionice za nikšićke osnovce 1

U OŠ “Braća Labudović” u Nikšiću danas je počela realizacija petodnevnog projekta na povećanju nivoa korišćenja interneta. Riječ je o partnerskom projektu Crnogorskog Telekoma i Vlade Crne Gore, a narednih dana će internet radionice biti održane i u nikšićkim osnovnim školama “Braća Ribar”, “Olga Golović”, “Mileva Lajović Lalatović” i “Ratko Žarić”.

Od 15. oktobra internet radionice su već organizovane u 11 gradova na sjeveru (Kolašin, Plav, Andrijevica, Pluzine, Savnik...), u ukupno 19 osnovnih škola.

Projekat ide pod sloganom ”Internet je igra koja se igra cijelog života”, i organizovanje internet radionica trajaće do 17. decembra. Ukupno je planirano održavanje 41 Internet radionice u 21 opštini.

Internet radionice za nikšićke osnovce 2

Na radionicama instruktori upoznaju đake sa prednostima interneta, s posebnim akcentom na predstavljanju interaktivnih mogućnosti online komunikacije. Učenicima se na specijalnim punktovima, osim surfovanja i traženja informacija, prezentuje korišćenje interneta kao nezamjenljivog alata u nastavnom procesu.

Važan dio ovog projekta jeste i činjenica da su za sve osnovne i srednje škole napravljene uniformne web prezentacije, na kojima će isključivo raditi đaci i njihovi profesori. Planirano je da se u martu naredne godine organizuje takmičenje za najbolju školsku web prezentaciju, kao i da pobjednici dobiju vrijedne nagrade.

Crnogorski Telekom je, posebno kad je u pitanju put Crne Gore ka informatičkom društvu, spreman da u naredne četiri godine, samo u projekat povećanja internet penetracije uloži milion eura.