AKTIVIRAJ MONSTER OPCIJU
I NA POKLON DOBIJAŠ STRAVA TORBICU

Nagrađen 20 hiljaditi ADSL korisnik

24.07.2008.

Za nešto više od tri godine od uvođenja superbrzog interneta na crnogorsko tržište, T-Com je dobio 20 hiljaditog ADSL korisnika. Jubilarni ADSL korisnik, Svetozar Popović iz Danilovgrada nagrađen je računarom Hewlett-Packard i besplatnim korišćenjem ADSL-a u trajanju od jedne godine.

Od aprila 2005, kada je usluga super brzog interneta prvi put uvedena, pa do danas, broj ADSL korisnika je bilježio stalni rast, što je dokaz da je ADSL ušao na velika vrata u crnogorska domaćinstva i privredu.

Nagrađen 20 hiljaditi ADSL korisnik

Samo u toku prošle godine, T-Com je dobio 10 000 novih ADSL korisnika, što znači da se trend korišćenja superbrzog interneta značajno ubrzava. To je znak da je tržište u Crnoj Gori prepoznalo sve prednosti korišćenja ADSL-a, jer uz brzi internet korisnici sa lakoćom mogu pregledati multimedijalne sadržaje, poput filmova i muzike, preuzimati razne fajlove velikom brzinom, sve to uz slobodnu telefonsku liniju. S druge strane, veliki broj firmi, različite veličine i djelatnosti, koriste ADSL u poslovanju i shvatili su na vrijeme da na taj način mnogostruko povećavaju svoju uspješnost i efikasnost.

Prepoznajući značaj informatičkih tehnologija i njihov uticaj na razvoj društva, T-Com je konstantno radio na unaprijeđenju ADSL infrastrukture. U toku 2007. uloženo je 800 hiljada eura u nove ADSL kapacitete, dok su za 2008. planirane investicije u iznosu od 900 hiljada eura. U ADSL infrastrukturu ukupno je za tri godine uloženo preko 3 miliona eura. Pokrivenost je dostigla oko 90% , što znači da 90% korisnika fixne telefonije u Crnoj Gori imaju mogućnost korišćenja ADSL-a.

Unaprijedjenje broudbend infrastrukture je omogućilo uvođenje novih servisa, kao što je Extra TV, koji je za relativno kratko vrijeme stekao veliku popularnost. Kako bi izašli u susret sve većoj tražnji za novim, naprednim servisima, T-Com je u od oktobra 2007. kapacitete povećao oko 3 puta, tj. sa 16 hiljada na 47 hiljada portova, sa trendom daljeg povećanja.

Uvažavajući potrebe svojih korisnika, T-Com je stalnim promotivnim akcijama i poboljšanjima u ponudi pospješivao popularizaciju ADSL servisa u Crnoj Gori. Trenutno je u toku akcija koja svim novim ADSL korisnicima (fizička lica) omogućava probno korišćenje ADSL X-treme paketa, bez plaćanja pretplate, u periodu od mjesec dana.