AKTIVIRAJ MONSTER OPCIJU
I NA POKLON DOBIJAŠ STRAVA TORBICU

Crnogorski Telekom dobio nagradu za filantropiju

03.12.2009.

Crnogorski%20Telekom%20dobio%20nagradu%20za%20filantropiju1

Crnogorski Telekom je dobitnik nagrade za filantropiju “Iskra”, za najbolji projekat na nacionalnom nivou. Nagradu je u ime Kompanije primio predsjednik Odbora direktora Crnogorskog Telekoma Daniel Sas na svečanosti u Zetskom domu na Cetinju.

Ova nagrada je dodijeljena prvi put s ciljem da podstakne oživljavanje i razvoj vrijednosti kao što su solidarnost, humanost i dobročinstvo. Crnogorski Telekom je dobio nagradu u konkurenciji najboljih domaćih kompanija (Elektroprivreda Crne Gore, Promonte, dBO Advertising Agency, Erste banka, Atlas grupa).

Crnogorski%20Telekom%20dobio%20nagradu%20za%20filantropiju2

Nagrada za filantropiju je dodijeljana našoj kompaniji za višegodišnji projekat na podizanju nivoa informatičkog znanja. Osim organizovanja internet radionica za osnovce i srednjoškolce u svim crnogorskim opštinama i besplatnih kurseva interneta za oko 300 penzionera, ovaj projekat obuhvata i niz drugih aktivnosti – dodjelu besplatnog ADSL-a na četvorogodišnji period svim školama u Crnoj Gori, nagrade za najbolje učenike (ADSL i mobilni internet), besplatan ADSL udruženjima lica sa invaliditetom...

Daniel Sas je zahvaljujući na nagradi, rekao da se raduje što je žiri prepoznao filantropsku dimenziju poslovanja naše kompanije. On je istakao da tu nije riječ o nekom kratkotrajnom projektu, već o trajnoj orijentaciji Crnogorskog Telekoma. Sas se zahvalio timu, „čitavoj armiji ljudi koji rade u Crnogorskom Telekomu i stoje iza ovih projekata”.

Konkurs za prvu crnogorsku nagradu za filantropiju “Iskra” raspisali su Fond za aktivno građanstvo – fAKT, u saradnji sa Privrednom komorom Crne Gore, Kancelarijom za održivi razvoj Vlade Crne Gore, Fondom braće Rokfeler, Fondacijom Institut za otvoreno društvo Podgorica, C.S. Mott fondacijom i Centrom za iseljenike.