AKTIVIRAJ MONSTER OPCIJU
I NA POKLON DOBIJAŠ STRAVA TORBICU

BlackBerry po prvi put u Crnoj Gori

29.11.2010

Crnogorski Telekom i kanadska kompanija Research In Motion (RIM) od danas će omogućiti korišćenje BlackBerry® proizvoda T-Mobile korisnicima u Crnoj Gori. BlackBerry rešenje kombinuje tzv. “smartphone” uređaje, softver i usluge koje omogućuju jednostavan bežični pristup e-mailu, telefonu, kalendaru, internetu, multimedijalnim sadržajima i raznim aplikacijama koje se mogu koristiti za posao, informisanje i zabavu. T-Mobile korisnici u Crnoj Gori će biti u prilici da uživaju u slobodi komunikacije, kao i u povećanju produktivnosti u poslovnoj sferi, jer će zahvaljujući BlackBerry uređajima biti u stalnom kontaktu sa ljudima i informacijima dok su u pokretu.

Veoma smo ponosni što smo prvi mobilni operater u Crnoj Gori koji će korisnicima ponuditi BlackBerry proizvode. BlackBerry je prepoznat kao vodeći u oblasti bežičnih poslovnih rješenja, jer korisnicima omogućava da uživaju potpunu slobodu komunikacije dok su u pokretu. Zahvaljujući ovoj ponudi, dodatno smo obogatili portfolio usluga i mislim da smo još jednom dokazali našu posvećenost da korisnicima uvijek ponudimo ekskluzivne, inovativne I superiorne proizvode i usluge” – izjavio je Jason King (Džejson King), direktor marketinga u Crnogorskom Telekomu.

Crnogorski Telekom će svojim korisnicima ponuditi dva Blackberry smartphone uređaja: BlackBerry® 8520 Curve i BlackBerry® 9700 Bold. Oba modela pružaju superiorno iskustvo u komunikaciji i mogućnost da se u pokretu sa lakoćom pristupi emailu, telefonu, tekstualnim porukama, internetu, planeru i drugim mobilnim aplikacijama. BlackBerry® 8520 Curve će u svim T-Centrima biti dostupan po cijeni od 1 do 129 eura, dok će se BlackBerry® 9700 Bold prodavati po cijeni od 99 to 309 eura, zavisno od tarifnog paketa koji korisnik odabere. <br><br>Paul Lucier, direktor RIM-a, izjavio je: “Sa zadovoljstvom smo radili s Crnogorskim Telekomom na pokretanju BlackBerry rješenja u Crnoj Gori. I poslovni i individualni korisnici će se uvjeriti zašto je BlackBerry rješenje lider u industriji i zašto korisnici s njim imaju najbolje iskustvo.

BlackBerry® Bold™

Ovaj smartphone uređaj korisnicima omogućava pristup superbrzom internetu i neograničen pristup elektronskoj pošti, zahvaljujući servisu BlackBerry Mail. Takozvana QWERTY tastatura (raspored slova kao na računaru) i mogućnost konektovanja na WiFi mrežu omogućava jednostavno korišćenje interneta i slanje poruka u pokretu. Uređaj posjeduje kameru od 3.2 megapixel-a, moguće ga je sinhronizovati sa i-Tunes aplikacijom na racunaru, i prenijeti omiljenu muziku na telefon (uređaj ima 2GB dodatne memorije).

BlackBerry® Curve™ 8520

Model omogućava WiFi povezivanje za pouzdano korišćenje interneta u pokretu, kao i servis BlackBerry Mail tako da korisnici dobijaju e-mailove istog trena kada pristignu. QWERTY tastatura omogućava jednostavno kucanje teksta, dok zahvaljujući trackpad navigaciji, korisnik može jednostavno pretraživati menije, fajlove i web sajtove. Povezivanje sa računarom i i-Tunes® aplikacijom korisniku pruža mogućnost korišćenja telefona kao mp3 plejera. Uređaj ima memorijsku karticu od 2GB za čuvanje fotografija i muzike,kao i kameru od dva megapixel-a.

O BlackBerry tarifama

Kako bi omogućili optimalno korišćenje BlackBerry rješenja, Crnogorski Telekom korisnicima nudi dvije vrste BlackBerry tarifnih paketa: BlackBerry Business za velike kompanije i BlackBerry Mail za mala i srednja preduzeća i individualne korisnike.

BlackBerry Business je dizajniran posebno za organizacije koje imaju sopstvene email servere. Ovaj softver se jednostavno integriše sa IBM® Lotus® Domino®, Microsoft® Exchange i Novell® GroupWise® programima. BlackBerry Business koristi napredne metode zaštite podataka i administriranja od strane korisnika, i garantuje pouzdan i automatski pristup korporativnoj mreži, e-mailovima, kalendaru i telefonskom imeniku, i ostalim podacima.

U okviru ovog rješenja, predviđena su tri tarifna paketa za prenos podataka:

  • 250MB uključenog saobraćaja za mjesečnu pretplatu od 9 eura (10.53 € sa PDV-om)
  • 1GB uključenog saobraćaja za mjesečnu pretplatu od 19 eura (22.23 € sa PDV-om)
  • 2GB uključenog saobraćaja za mjesečnu pretplatu od 25 eura (29.25 € sa PDV-om)

BlackBerry Mail je dizajniran za manje organizacije i individualne korisnike i omogućava jednostavno slanje i prijem e-mailova i pristup internetu. Pri tome, uključeni su e-mail nalozi na kompanijskim POP i IMAP serverima, nalozi hostovani kod lokalnih internet provajdera, kao i najpopularniji globalni webmail nalozi, npr MSN® Hotmail®, Yahoo® Mail i Google® Mail.

Za korisnike ovog rješenja, u ponudi su takođe tri tarifna paketa za prenos podataka:

  • 250MB uključenog saobraćaja za mjesečnu pretplatu od 7 eura (8.19 € sa PDV-om)
  • 1GB uključenog saobraćaja za mjesečnu pretplatu od 15 eura (17.55 € sa PDV-om)
  • 2GB uključenog saobraćaja za mjesečnu pretplatu od 20 eura (23.4 € sa PDV-om)

Svi BlackBerry paketi su dodatni, u odnosu na osnovnu mjesečnu pretplatu (npr tarifa Smart itd). Internet saobraćaj uključen u dodatnu BlackBerry pretplatu se može koristiti za slobodno pretraživanje interneta, ne samo e-malove.

Za sve detalje o novoj Blackberry ponudi, molimo posjetite www.telekom.me.

Da saznate više o kompaniji RIM i Blackberry rješenjima, posjetite www.rim.com.