AKTIVIRAJ MONSTER OPCIJU
I NA POKLON DOBIJAŠ STRAVA TORBICU

Potpisan ugovor između Crvenog krsta CG i Crnogorskog Telekoma

27.12.2010

Crnogorski Telekom i Crveni krst Crne Gore potpisali su danas ugovor o saradnji, kojim je uređeno na koji način će se iskoristiti sredstva koja je Crnogorski Telekom opredijelio za pomoć ugroženima u poplavljenim područjima, kao i novac koji se prikuplja od donatorske linije 1511.

Ugovorom je predviđeno da se sredstva upotrijebe za saniranje štete i konkretnu pomoć najugroženijim porodicama u svim opštinama koje je pogodila ova nepogoda. Crveni krst će, preko svojih opštinskih organizacija, ispitati potrebe lokalnog stanovništva i kupiti i distribuirati neophodna dobra onima koli su pretrpjeli najveću štetu od poplava.

Da podsjetimo, Crnogorski Telekom je za pomoć poplavljenima opredijelio 25 hiljada eura i otvorio donatorsku liniju 1511. Ona je otvorena za sve korisnike fiksne T-Com i mobilne T-Mobile mreže. Cijena poziva broja 1511 je jedan euro. Do danas je bilo ukupno 34 938 poziva prema donatorskoj liniji 1511. Iz fiksne telefonije je bilo 14 932 poziva, a iz mobilne je bilo 20 006.

Crveni krst Crne Gore i Crnogorski Telekom pozivaju građane da na djelu pokažu svoju solidarnost i da pozivanjem broja donatorske linije pomognu da se što prije sanira velika šteta koja je ugrozila egzistenciju mnogih crnogorskih porodica.