AKTIVIRAJ MONSTER OPCIJU
I NA POKLON DOBIJAŠ STRAVA TORBICU

Prvi put u ponudi mobilni uređaji sa Windows Phone 7 operativnim sistemom

06.12.2010

Mobilni uređaj LG Optimus 7 s novim operativnim sistemom Windows Phone 7 naći će se prvi put u prodaji na domaćem tržištu od 6. decembra. Ovaj jedinstveni uređaj biće ekskluzivno dostupan T-Mobile korisnicima, zahvaljujući ugovoru između Crnogorskog Telekoma i LG Electonics-a, koji je tehnološki inovator u oblasti potrošačke elektronike, mobilnih komunikacija i aparata za domaćinstvo.

Pomoću Microsoft-ovog novog operativnog sistema, koji korisnicima omogućava da učine više u manje koraka, LG Optimus 7 predstavlja novo poglavlje pametnih telefona i nudi potpuno nov doživljaj mobilnih usluga. Ovaj uređaj će u Crnoj Gori biti dostupan samo u ponudi T-Mobile-a.

"U Crnogorskom Telekomu smo pri kreiranju ponude mobilnih uređaja fokusirani na modele najboljih svjetskih proizvođača i ponosni smo na činjenicu da korisnicima prvi u Crnoj Gori nudimo mobilne uređaje sa Windows Phone 7 operativnim sistemom. Posebno bih istakla da smo među prvim operaterima u Evropi ponudili korisnicima ovaj jedinstveni uređaj koji će od 6. decembra biti dostupan uz brojne tarife iz naše ponude“, rekla je Vanja Knežević, menadžer za upravljanje korisničkim uređajima.

LG Optimus 7, kao smartphone postavljen u središte današnjeg digitalnog načina života, predstavlja pomak u mobilnoj zabavi. Tako je uz aplikaciju Play To, zasnovanu na tehnologiji dijeljenja multimedije dostupnoj putem DLNA povezivosti samo na uređaju LG Optimus 7, iskustvo razmjene podataka u potpunosti prilagođeno korisniku. Kao predvodnik i inovator na području DLNA tehnologije, LG nudi jednostavne i intuitivne postavke za pristup ovoj aplikaciji.Aplikacija Play To korisnicima omogućava dijeljenje multimedijskih datoteka između različitih digitalnih uređaja u okviru čvorišta (hubova) za muziku, video i slike. Korisnici tako mogu prikazati na televizoru video zapise i fotografije snimljene pomoću LG Optimus 7 ili uživati u muzici sa svog telefona, preko zvučnika bez povezivanja kablovima.

ScanSearch, aplikacija proširene stvarnosti (AR) omogućava korisnicima povezivanje sa svijetom informacija i još je jedna jedinstvena mogućnost dostupna samo uz LG Optimus 7. Korisnici mogu u stvarnom vremenu pristupiti informacijama o trgovini, restoranima, vremenskoj prognozi, zabavi i bankarstvu…što donosi još ugodniji život. Korisnicima uređaja LG Optimus 7 omogućena je i hands-free komunikacija bez potrebe za tipkanjem i to pomoću LG-eve aplikacije Voice-to-SMS uz koju je glas moguće pretvoriti u tekst za ažuriranje profila na Facebooku i Twitteru ili sastavljanje e-mailova i podsjetnika. LG Optimus 7 uvodi korisnike u doživljaj zabave sposobnošću stvaranja snažnog digitalnog sadržaja. Tako HD video rezolucija od 720p nudi snimanje i reprodukciju fantastičnog vizuelnog kvaliteta i idealna je za dijeljenje putem društvenih mreža i offline na televizoru pomoću aplikacije Play To, dok novi LG-ev smartphone takođe nudi snimanje i reprodukciju u formatu 16:9 za snimanje i gledanje filmova u kino stilu.

Napredna kamera od 5 megapiksela nudi mnoštvo LG-evih tehnoloških poboljšanja kao što su Intelligent Shot, koji korisnicima osigurava savršenu fotografiju bez potrebe za podešavanjem postavki kamere, i panoramski način, koji omogućava pripajanje dijelova u jedinstven prikaz 360 stepeni određene scene. LG Optimus 7 uz Live Tiles nudi jednostavniji pristup informacijama i uslugama putem interneta kao i aplikacijama važnim za korisnike. Šest čvorišta OS-a – ljudi, slike, igre, muzika + video, marketplace i kancelarija – organizuju informacije na telefonu na potpuno nov način, objedinjujući sve povezane aplikacije, usluge i sadržaje. Optimus 7 ima prostrani WVGA LCD ekran veličine 3,8 inča i rezolucije 800x480 piksela. Uz takav ekran Optimus 7 dovoljno je veliki za korišćenje interneta, a istovremeno je i graciozan jer može stati u bilo koji džep. Čak 16 GB interne memorije dovoljno je za čuvanje stotina datoteka u MP3 formatu, video zapisa i brojnih aplikacija, dok velika baterija snage 1500mAh obezbjeđuje sate razgovora, pregledavanja interneta, čitanje e-knjiga ili igranja igara.

Cijena LG Optimus 7 uređaja za biznis i rezidencijalne korisnike kreće se od 189 eura - 399 eura.
Detalje o samom uređaju i ponudi možete pronaći na adresi www.telekom.me.