Potpisan ugovor sa kompanijom Ericsson Nikola Tesla

10.11.2011.

ugovor sa ericsson

Crnogorski Telekom je danas potpisao ugovor sa kompanijom Erikson Nikola Tesla (Ericsson Nikola Tesla) koji za cilj ima nastavak uvodjenja novih tehnologija i dalje unaprijeđenje T-Mobile mreže. Ugovor su potpisali izvršni direktor Crnogorskog Telekoma Rudiger J. Šulc (Ruediger J. Schulz) i Gordana Kovačević, predsjednica Eriksona Nikole Tesle.

Realizacija ugovora počeće krajem ove godine, a predviđeno je da se postojeća oprema na 350 baznih stanica zamijeni najsavremenijom opremom, što će T-Mobile korisnicima garantovati da i ubuduće imaju mogućnost pristupa najnaprednijim servisima nove generacije.

Radovi na unaprijeđenju mreže trajaće do kraja juna naredne godine, a o obimu i važnosti posla govori i podatak da je riječ o ulaganju od preko šest miliona eura.

“Naši korisnici su već navikli da uživaju u najinovativnijim servisima i superiornom kvalitetu mreže. Ovaj projekat će im omogućiti pristup još širem spektru savremenih usluga i tehnologija, s obzirom da je nova oprema spremna za 4G.

Izborom Eriksona-a za partnera dobićemo najmoderniju tehnologiju koja omogućava dalje unapređenje performansi, povećanje efikasnosti kao i znatnu uštedu energije” – kazao je Rudiger J. Šulc, izvršni direktor Crnogorskog Telekoma.

Tokom radova na unapređenju mreže Erikson će zamijeniti postojeće 2G i 3G bazne stanice, tzv. multistandard opremom razvijenom da podržava nove tehologije, i predstavlja osnovu za razvoj i implementaciju 4G.

”Krajnji cilj je uspostavljanje mreže za budućnost, koja će na najbolji način zadovoljiti potrebe T-Mobile korisnika. Kao društveno odgovorna kompanija, prilikom sklapanja dogovora, osim o kvalitetu i renomeu partnera, posebno smo vodili računa da nova oprema ispunjava najviše standarde u zaštiti životne sredine” – kazao je Šulc.

Gordana Kovačević, predsjednica kompanije Erikson Nikola Tesla komentarisala je potpisani ugovor: “Nije prošlo dugo vremena od početka komercijalnog rada 3G usluga u Crnoj Gori, a Crnogorski Telekom, u saradnji s našom kompanijom, može se pohvaliti najvišom brzinom pristupa mobilnoj mreži u Crnoj Gori od čak 42 Mbit/s koju odnedavno nudi svojim korisnicima. Novi ugovor garantuje nastavak uvođenja savremenih tehnologija u skladu i sa potrebama Crnogorskog Telekoma kojeg karakteriše vodjstvo u ponudi novih funkcionalnosti crnogorskim korisnicima.”