AKTIVIRAJ MONSTER OPCIJU
I NA POKLON DOBIJAŠ STRAVA TORBICU

Film “Move on” premijerno na Extra TV-u

29.11.2012.

Film Move on, koji je ljetos sniman u Crnoj Gori i još sedam evropskih zemalja, publika u Crnoj Gori će premijerno moći da pogleda od petka, 30. novembra, besplatno u Extra TV videoteci.

Film u režiji renomiranog holivudskog reditelja Asghera Leth-a, sa holivudskim glumcem Mads Mikkelsen-om u glavnoj ulozi, predstavljen je kao prvi interaktivni road movie jer je publici od samog početka bilo omogućeno da učestvuje u kreativnom procesu stvaranja filma – između ostalog, da učestvuje u izboru lokacija snimanja, imena likova ili muzike koju slušaju, a mogli su i sami odglumiti neku od manjih uloga.

Osim Crne Gore, film je sniman u Holandiji, Austriji, Slovačkoj, Madjarskoj, Makedoniji, Hrvatskoj i Njemačkoj, a svakoj od zemalja posvećena je po jedna filmska epizoda. Prve četiri epizode su dostupne online na www.move-on-film.me dok se kompletan film može pogledati u Extra TV videoteci.

Crnogorski Telekom se uključio u projekat koji je inače pokrenuo Dojče Telekom, kako bi, u skladu sa sloganom “podijeli doživljaj”, svojim korisnicima omogućio da prvi put učestvuju u kreiranju igranog fima.

Okvirni scenario filma „Move On“ napisao je poznati scenarista Matt Greenhalgh. Film govori o putovanju glavnog lika Evropom na koje ga vodi njegov zadatak - isporuka misterioznog kofera koji mora čuvati po cijenu života. Okvirni scenario pažljivo je oblikovan kako bi ostavio prostora za ideje publike.

O režiseru Asger-u Leth-u
Sin proslavljenog danskog režisera, Jorgen-a Leth-a, Asger Leth se istakao svojim izvrsnim filmom “Ghosts of Cite Soleil” koji je osvojio nagradu DGA za izvanredno režisersko postignuće u oblasti dokumentarnog filma za 2008. godinu.. Asger-ov najnoviji dugometražni film je veliko holivudsko ostvarenje “Čovjek na ivici” (“Man on a Ledge”), u kom igraju Sam Worthington, Ed Harris, Jamie Bell i Elizabeth Banks.

O glavnom glumcu Mads-u Mikkelsen-u
Međunarodno priznati i više puta nagrađivani glumac Mads Mikkelsen ove godine je u Kanu dobio Zlatnu Palmu za najbolju mušku ulogu, za film “The Hunt” Thomas-a Vinterberg-a. Prošle godine je osvojio prestižnu nagradu za evropski film za postignuće u svjetskoj kinematografiji, kao priznanje njegovog jedinstvenog doprinosa svjetskom filmu od strane Evropske filmske akademije.Počeo je međunarodnu karijeru ulogoma Tristana u filmu Kralj Artur (2004) ali je međunarodni proboj ostvario kad se pojavio kao zlikovac Le Chiffre u filmu iz serijala 007, Kazino Rojal (2006). Iste te godine imao je glavnu ulogu u filmu Nakon Vjenčanja, koji je bio nominovan za Oskara, a koji je režirala oskarovka Susanne Bier. Od tada, Mads Mikkelsen se pojavio u nekoliko značajnih uloga u međunarodnim dugometražnim filmovima kao što su Uzdizanje Valhale (2009) Nicolas-a Winding-a Refn-a, Koko Šanel I Igor Stravinski (2009), Borba Titana (2010), Tri Musketara (2011) i Kraljevska Afera (2012).

O scenaristi Matt-u Greenhalgh-u
Nakon veoma hvaljenog rada u domenu TV komedije i drame, Matt Greenhalgh je započeo perspektivnu filmsku karijeru sa ostvarenjem “Control” iz 2007. Za “Control”, biografiju frontmena grupe Joy Division, Ian-a Curtis-a, dobio je nagradu za najbolji britanski nezavisni film na dodjeli nagrada za najbolji britanski nezavisni film, te osvojio Carl Foreman nagradu za najperspektivnijeg mladog scenaristu na dodjeli BAFTA nagrada 2008. Matt-ov drugi dugometražni film, “Nowhere Boy”, predstavlja hroniku ranih godina mladog John-a Lennon-a, u kom uloge tumače Aaron Johnson, Kristin Scott Thomas i Anne-Marie Duff, a nominovan je i za “izvanredni britanski film” za nagradu BAFTA 2010. Matt je napisao i režirao dva kratka filma, “Acid Burn” i “Supermarket Girl” uključujući i najnoviji dugometražni film, “The King of Soho”, koji se trenutno snima u Londonu, u režiji Michael-a Winterbottom-a, u kom glavne uloge tumače Steve Coogan i Anna Friel.