AKTIVIRAJ MONSTER OPCIJU
I NA POKLON DOBIJAŠ STRAVA TORBICU

4G brzine dostupne korisnicima Crnogorskog Telekoma

28.11.2013

  • 4G uz USB modem i na telefonima koji podržavaju tu tehnologiju
  • 4G surfovanje za korisnike Libero paketa mobilnog interneta
  • 4G ekskluzivno za korisnike iPhone5, Iphone5s/c i HTC One

Zahvaljujući unapređenju mreže u proteklom periodu, korisnicima Crnogorskog Telekoma su za sada dostupne 4G brzine u sedam gradova - Podgorici, Nikšiću, Budvi, Baru, Kotoru, Tivtu i Herceg Novom.

Pokrivanje novih lokacija 4G signalom se nastavlja, a ova tehnologija je ekskluzivno u Crnoj Gori dostupna korisnicima Telekom mobilne mreže preko telefona koji podržavaju 4G - trenutno su u ponudi Telekoma iPhone5, iPhone5S, iPhone5C i HTC One. Svi postojeći i novi korisnici paketa Internet 5 i Internet&SMS Unlimited dobijaju promotivno 4G brzine u okviru navedenih paketa, i to uz iste cijene.

4G tehnologija, uz ultrabrzo surfovanje, podržava mobilne aplikacije za online gaming, mobile TV, video streaming, kao i video sadržaje HD formata. Uz 4G se dobija 2.5-3 puta brži download, 10 puta brži upload - u odnosu na 3G, kao i puno brži odziv mreže (4-5 puta je kraće vrijeme od momenta kada se klikne do otvaranja internet stranice).

Korisnici paketa mobilnog interneta Libero S/M/L/XL imaju mogućnost da surfuju po 4G brzinama, uz 5-10 puta veće brzine i još kvalitetniji prenos podataka. Ultrabrzo surfovanje (100Mbps download/50Mbps upload) omogućeno je aktiviranjem 4G dodatka, koji zavisno od izabranog Libero paketa košta 4eura (za dodatni 1GB) ili 6 eura -za dodatnih 5 GB.

4G dodatak se aktivira u T Centrima, a plaća se uz mjesečnu pretplatu za pakete mobilnog interneta (Libero S - 6.05 eura, Libero M – 10.12 eura, Libero L – 19.32 eura i Libero XL – 29.50 eura).

Za surfovanje po 4G brzinama neophodno je da korisnik ima 4G USB modem (Huawei E3276) koji podržava tu tehnologiju, kao i da se korisnik nalazi u području pokrivenom 4G signalom.