Takmičenje “Podgorica – Krakov: osvoji kartu za Hubraum WARP”

06.11.2013

• 15. novembra takmičenje za najbolju biznis ideju
  • Pobjednik takmičenja ide na Hubraum WARP u Krakov
  • Obezbijeđen mentorski rad, učešće u radionicama i finansijska podrška

Crnogorski Telekom u saradnji sa NVO Digitalizuj.me, u petak 15. novembra, od 18 do 20 časova, organizuje takmičenje “Podgorica – Krakov: osvoji kartu za Hubraum WARP”. Na takmičenju će biti predstavljene biznis ideje mladih crnogorskih preduzetnika a sve to će biti uvod i priprema za predstojeći program WARP - intenzivni kurs za podršku mladim inovatorima iz Centralne i Istočne Evrope. WARP program se održava u Krakovu, od 30. novembra do 7. decembra, u organizaciji njemačkog biznis inkubatora Hubraum.

Pobjednik takmičenja “Podgorica – Krakov: osvoji kartu za Hubraum WARP” direktno će učestvovati u WARP programu, čiji je cilj povezivanje preduzetnika u Evropi i pružanje podrške kroz rad sa mentorima i ekspertima, kako bi se poslovne ideje na najbolji način plasirale na međunarodno tržište.

Takmičenje “Podgorica – Krakov: osvoji kartu za Hubraum WARP” održaće se u prostorijama kompanije Domen (City Kvart, Lamela 3/1). U prvom dijelu takmičenja, predstavnici Telelekoma i Hubrauma, govoriće o trendovima u telekomunikacionoj industriji, ulozi biznis inkubatora, a davaće i savjete vezano za prijavljivanje i učešće u WARP programu. Nakon toga, učesnici takmičenja će imati priliku da predstave svoje ideje. Pojedinačne prezentacije će trajati od 5-10 minuta, a petočlani žiri i publika će imati priliku da postavljaju pitanja takmičarima. Iste večeri, žiri u čijem će sastavu biti predstavnici Hubrauma, Telekoma, NVO Digitalizuj.me i kompanije Domen, odlučiće ko će od prijavljenih dobiti nagradu – plaćen prevoz i smještaj u Krakovu kao i osmodnevni kurs i rad sa preko pedeset mentora.

Neophodno je da se zainteresovani za učešće u takmičenju “Podgorica – Krakov: osvoji kartu za Hubraum WARP”, prijave na adresi www.hubraum.com (direktan link https://www.hubraum.com/apply?where=programs/accelerator-krakow), sa naznakom da žele učešće u takmičenju koje organizuje Telekom 15. novembra. Potom je istu prijavu potrebno poslati na strategija@telekom.me, a na istu adresu se mogu slati dodatna pitanja u vezi takmičenja i WARP programa.

Model prezentacije koji zainteresovanima za učešće na takmičenju može pomoći da na najbolji način predstave svoje ideje, može se preuzeti ovdje.

O Hubraumu i WARP programu
Njemački Biznis inkubator Hubraum (Hub:raum) preko Telekoma pruža podršku mladim preduzetnicima iz Crne Gore a za pojedinačne projekte će biti izdvojeno od 10 do 80 hiljada eura. Jedna od kancelarija Hubrauma, sa sjedištem u Krakovu, nudi podršku mladim preduzetnicima iz zemalja Centralne i Istočne Evrope čime je omogućena i direktna podrška crnogorskim inovatorima. U okviru biznis inkubatora, pokrenut je program WARP koji se održava u Krakovu, od 30. novembra do 7. decembra. Krajnji rok za prijavu učešća u programu je 17. novembar.