AKTIVIRAJ MONSTER OPCIJU
I NA POKLON DOBIJAŠ STRAVA TORBICU

Quad Pack tim pobjednik drugog HAKATON-a

23.12.2013.


Quad Pack tim je osvojio prvo mjesto na ovogodišnjem HAKATON-u, za aplikaciju Life Boat, koja omogućava doniranje novca u dobrotvorne svrhe. Tim čine Rade Vukadinović, Nemanja Pavićević i Marko Šćepanović iz kompanije „Poslovna inteligencija“ i Branko Dujović iz „Neckom“-a.

Crnogorski Telekom, kao generalni sponzor ove manifestacije dodijelio je najboljem timu ček od 1000 eura, koje je u ime Kompanije uručio Pero Bogojević iz Sektora tehnike i ujedno član žirija.

On je kazao da se raduje što je Crnogorski Telekom nagradio najbolje programere. „Uvijek smo tu da damo podršku najboljima, sa željom da im pomognemo da i ubuduće dođu do još boljih rezultata. Radujem se što je riječ o mladim ljudima, kojima je podrška posebno dragocjena“.

Na ovogodišnjem Hakatonu, u organizaciji kompanija »Logate« i NVO »Digitalizuj.Me«, učestvovalo je osam timova. Organizatori su izrazili veliko zadovoljstvo brojem ideja, i istakli da je ove godine bilo više kvalitetnih rješenja u odnosu na prošlu godinu, te da su zainteresovani da pomognu dalji razvoj nekih od njih.

Na 2. Hakatonu je pored pobjedničkog, učestvovalo još sedam timova: tim Midas Solution – Info o stanju na putevima; tim Zabjelo – Novi twitter; tim Home – aplikacija za kontrolu smart home uređaja; tim Otpisani – aplikacija za kupovinu; NK tim – aplikacija za informisanje starijih građana; MST tim – multiplayer quiz; i tim Šapo – pomoć u pronalaženju izgubljenih vlasničkih pasa.

Zahvaljujući Crnogorskom Telekomu, učesnici ovogodišnjeg Hakatona bili su u prilici da pokažu inovativnost i da svojim idejama doprinesu unapređenju i kreiranju novih funkcionalnosti Extra TV (IPTV - Internet Protocol Television) platforme.