AKTIVIRAJ MONSTER OPCIJU
I NA POKLON DOBIJAŠ STRAVA TORBICU

Testiranje SMART HOME servisa

  • Testiranje SMART HOME servisa u T centru u Moskovskoj

U T Centru u Moskovskoj ulici korisnici Telekoma mogu od danas da se upoznaju sa novim Smart home servisom, koji uskoro startuje na tržištu. U specijalno dizajniranom dijelu T Centra, napravljen je prostor za demonstraciju servisa, gdje korisnici mogu da testiraju mnogobrojne mogućnosti upravljanja kućnim uređajima.

Smart home je integrisani sistem hardver i softver rješenja, koji, između ostalog, omogućava daljinski nadzor i upravljanje kućnim uređajima, kao i visok nivo sigurnosti posredstvom sistema za nadzor i kontrolu prostora u kući.

Riječ je o inovativnom servisu koji će prvi put kod nas biti dostupan ADSL korisnicima, od naredne sedmice. U ponudi će biti tri paketa sa različitim nivoom servisa: Smart home start (5.90 eura), Smart home komfor (15.90 eura) i Smart home premium (25.90 eura).

Smart home tehnologija i servis zasnivaju se na integrisanju i umrežavanju različitih uređaja u kući, što znatno poboljšava kvalitet življenja. Preciznije rečeno, Smart home Telekoma povezuje veliki broj uređaja u domaćinstvu ( grijanje, osvjetljenje, prozore, vrata, detektore dima), kojima korisnici mogu jednostavno upravljati i kontrolisati ih bez obzira gdje se nalaze.

Ova inovativna tehnologija omogućava nadzor i kontrolu uređaja u kući, iz samog kućnog prostora ili sa bilo kog udaljenog mjesta na kojem je dostupan internet, bilo da je to sa smartfona, tableta ili PC uređaja.
Interakcija korisnika sa pametnom kućom se odvija na više različitih nivoa, a sami uređaji se povezuju bežićno, bez dodatnih kablova, preko baterijskog napajanja.

Česte nedoumice i pitanja tipa – “da li sam pogasio svijetlo, ostavio uključen šporet, peglu?”, rješavaju vrlo brzo. Zahvaljujući pametnoj utičnici korisnik može na daljinu da uključi/isključi kućne uređaje, i da istovremeno mjeri potrošnju struje i optimizuje troškove. Sistem pametne kuće omogućava, recimo, i to da jednostavnim korekcijama na postojećim električnim instalacijama, korisnik može da pali/gasi svijetlo ili podešava nivo osvjetljenja, bilo da se nalazi u samoj kući ili na daljinu.

Informacije o stanju i statusu kućnih uređaja, korisnik istovremeno dobija preko e-maila, sms-a ili notifikacije na pametnom telefonu.
Sistem pametne kuće sadrži i uređaj kao što je, recimo, dugme za paniku, koji daje mogućnost da korisnik jednostavno pozove pomoć prema unaprijed definisanim adresama.
Smart home sistem donosi korisnicima i sigurnost, posredstvom uređaja za nadzor i kontrolu prostora u kući.