AKTIVIRAJ MONSTER OPCIJU
I NA POKLON DOBIJAŠ STRAVA TORBICU

Veliki dio kvara u Jerevanskoj saniran

  •  Većina korisnika sa Zabjela povezana na mrežu i dobila servi
  •  U toku noći prijavljen ponovni pokušaj oštećenja infrastrukture

Ekipe Telekoma su u protekla tri dana, uprkos olujnom nevremenu i otežanim uslovima, ulaganjem velikih napora i uz asistenciju policije uspjele da saniraju veliki dio štete koja je pričinjena na infrastrukturi u Jerevanskoj, pa je oko 820 korisnika sinoć dobilo servise. Medjutim, samo nepunih petnaest minuta nakon što su Telekomovi zaposleni i policija napustili teren, prijavljeno je da je više lica počelo kopanje na mjestu sanacije, očigledno s namjerom da ponovo pričine štetu na infrastrukturi. Blagovremenom reakcijom policije, spriječeno je ponovno kidanje kablova, a Telekom je podnio četvrtu po redu krivičnu prijavu.

Zbog obima štete koja je napravljena 19. novembra, radovi u Jerevanskoj će biti nastavljeni u najkraćem mogućem roku i kada se za to ponovo obezbijede uslovi, kako bi omogućili nesmetano korišćenje servisa za sve korisnike sa Zabjela. Zbog postojanja očigledne namjere da kablovi ponovo budu prekinuti i servisi onemogućeni za gradjane Zabjela, Telekom radi na implementaciji trajnog tehničkog rješenja kako bi se izbjegle dalje neprijatnosti za korisnike i kompaniju. Napominjemo da je Telekom za velik broj korisnika sa Zabjela prethodno omogućio besplatne zamjenske servise, uslugu “TV za sve” i mobilni internet, a jedan broj korisnika prebačen je na optiku, pa mogu nesmetano koristiti sve servise kao i ranije.

Kao što je najavljeno, korisnicima će biti omogućeni besplatni servisi u trajanju od mjesec dana, a njihovi računi biće umanjeni za period u kojem nijesu mogli koristiti servis. Kompanija je otvorila i posebne besplatne telefonske linije: 067551100, 067551133 i 067556699 (besplatni pozivi iz Telekom mreže) kako bi korisnicima sa Zabjela omogućili da u svakom trenutku mogu dobiti najnovije informacije vezano za rješavanje ove situacije