AKTIVIRAJ MONSTER OPCIJU
I NA POKLON DOBIJAŠ STRAVA TORBICU

Saopštenje za javnost

Podgorica, 12. decembar 2017. 

Studenti PMF-a u posjeti Telekomu 

Studenti druge godine Prirodno-matematičkog fakulteta u Podgorici, smjer „Računarske nauke“ posjetili su Crnogorski Telekom kako bi se bliže upoznali sa radom kompanije i funkcionisanjem tehničkih službi. Posjeta je organizovana za oko 40 studenata, kao dio praktične nastave na ispitu Računarske mreže i komunikacije. 

Studenti su imali priliku da posjete Telekomov Data Centar, najveći serverski prostor u Crnoj Gori koji omogućava bezbjedno skladištenje, monitoring  i upravljanje ICT infrastrukturom, kao i da se upoznaju sa osnovnim aktivnostima u oblasti upravljenja mrežom i servisima. Najviše interesovanja studenti su pokazali za način funcionisanja i upravljenje mrežnim komponentama, rad baznih stanica, kao i pitanja kako funkcionišu Data Centar i Centar za upravljenje mrežom itd.

Predstavnici Telekoma izrazili su zadovoljstvo zbog interesovanja koje su studenti pokazali za kompaniju i izrazili nadu da će sve informacije koje su dobili biti od pomoći u njihovom daljem profesionalnom usavršavanju. 

Crnogorski Telekom kontinuirano sarađuje sa brojnim obrazovnim institucijama i rado otvara svoja vrata zainteresovanim studentima, dajući doprinos unapređenju kvaliteta obrazovanja mladih u Crnoj Gori. Kompanija je posebno zainteresovana da pruži podršku sistemu obrazovanja u tzv. STEM oblasti, tj. razvoju nauke, tehnologije, inženjerstva i matematike, jer je potreba za zapošljavanjem stručnjaka iz ove oblasti stalno u porastu.