Telekomu Velika nagrada za društveno odgovorno poslovanje

Crnogorskom Telekomu je danas, na svečanosti koju je organizovala Unija poslodavaca Crne Gore u okviru konferencije „Jaka privreda – uspješna Crna Gora, uručena Velika nagrada za društveno odgovorno poslovanje. Telekom je nagrađen kao kompanija koja je najbolje inkorporirala principe društveno odgovornog poslovanja u sve tri kategorije u kojima se dodjeljuje nagrada: „Briga za zaposlene“, „Briga za životnu sredinu“ i „Briga za zajednicu“.

„Izuzena nam je čast i veliko zadovoljstvo što smo ovogodišnji laureati glavne nagrade za društveno odgovorno poslovanje Unije poslodavaca, koju smatramo velikim priznanjem za naš rad i posvećenost društvenoj odgovornosti na svim poljima. Svakako, ovo priznanje je dodatni motiv i odgovornost da nastavimo sa primjenom principa društveno odgovornog poslovanja u svim segmentima.

Posebno smo ponosni na naše zaposlene koji su učešćem i pokretanjem brojnih humanitarnih i volonterskih akcija pokazali da duh društveno odgovorne kompanije grade odgovorni pojedinci“ - izjavila je Jelena Radonjić-Đurković, ekspert za korporativnu komunikaciju i društveno odgovorno poslovanje primajući nagradu u ime Telekoma.

Podsjećamo, osim ulaganja u razvoj i zadovoljstvo svojih zaposlenih, brige za životnu sredinu i doprinosa održivom razvoju kroz smanjenje emisije ugljen-dioksida, Telekom je tradicionalno pokretač i učesnik brojnih društveno odgovornih akcija, a posebno je posvećen razvoju digitalnog društva u Crnoj Gori.

Kompanija je omogućila besplatan broadband internet za oko 250 osnovnih i srednjih škola, kao i predškolskih ustanova u Crnoj Gori, dajući značajan doprinos kvalitetu i modernizaciji obrazovnog procesa. U okviru donatorskog programa „Za svako dobro“ podržana su 23 projekta od posebne važnosti za zajednicu, u ukupnoj vrijednosti od oko 120 hiljada eura. Zaposleni Telekoma su kroz svoj Klub volontera ove godine organizovali nekoliko akcija uređenja školskih dvorišta u Podgorici, kao i akciju dobrovoljnog davanja krvi u saradnji sa Zavodom za transfuziju Crne Gore. Kompanija nastoji da, osim pružanja najboljih telekomunikacionih usluga svojim korisnicima, da doprinos rješavanju ključnih društvenih izazova i bude prisutna u svim oblastima koje su važne za razvoj crnogorskog društva.

Ovo je treće priznanje za društvenu odgovornost koje je Unija poslodavaca uručila Telekomu – u prethodne dvije godine kompanija je nagrađena u kategorijama „Briga za zajednicu“ i „Briga za životnu sredinu“. Cilj UPCG nagrade za društveno odgovorno poslovanje je promovisanje primjera dobre prakse u oblasti društveno odgovornog poslovanja u Crnoj Gori, kao i preduzeća koja takav pristup poslovanju osmišljavaju i primjenjuju. Glavni kriterijum na osnovu kojih se nagrade dodjeljuju su održivost, inovativnost i ostvareni uticaj na sve uključene strane.