Obrazovanje i kultura

Crnogorski Telekom je od 23.oktobra 2006. godine omogućio besplatno korišćenje ADSL interneta svim osnovnim i srednjim školama, kao i predškolskim ustanovama u Crnoj Gori. Time je kompanija dala doprinos unapređenju informatičke pismenosti crnogorske školske populacije.

U saradnji sa Vladom Crne Gore, u toku 2008. godine, pokrenut je projekat pod nazivom „Internet je igra koja se igra cijelog života“, sa ciljem povećanja kompjuterske pismenosti, poboljšanja poznavanja i korišćenja interneta i promovisanja informacione kulture u crnogorskom društvu.

U periodu od 2007. do 2011. godine, Telekom je bio generalni sponzor manifestacije T-Mobile Open days, čiji je cilj bio da se srednjoškolci iz svih krajeva Crne Gore bliže upoznaju sa nastavnim programima, uslovima upisa i trajanjem studija na crnogorskim fakultetima.

Takođe, kompanija već dugi niz godina sarađuje sa crnogorskim univerzitetima, i zahvaljući toj saradnji omogućeno je studentima da pohađaju praksu u Telekomu i da vide po kom principu funkcioniše jedna moderna telekomunikaciona kompanija i kako se znanja koja su stekli u toku studiranja mogu primijeniti u praksi. Ova saradnja između Elektro-tehničkog, Prirodno-matematičkog, Fakulteta za Informacione tehnologije i naše kompanije je bitna, kao prilika da se na vrijeme otkriju izuzetni potencijali mladih ljudi, da bi se i ubuduće nastavilo sa njihovim angažovanjem i eventualnim zapošljavanjem.

U periodu od 2006. do 2016. godine podržali smo brojne kulturne događaje širom zemlje.

Prethodnih godina Telekom je bio generalni sponzor : Festivala Internacionalnog Alternativnog Teatra, Međunarodnog festivala dokumentarnog filma Telekom Underhill fest-a, Međunarodnog festivala mode u Kotoru, Internacionalni festival lutkarstva u Podgorici, Ex YU Festa, Internacionalnog TV festivala u Baru i Gradskog pozorišta u Podgorici.