Podrška razvoju start up zajednice

Crnogorski Telekom aktivno podržava razvoj preduzetništva i inovacija na polju novih tehnologija.

Kompanija je 2010. godine realizovala projekat Inovatorijum, čiji je cilj bio pružanje podrške razvoju i realizacija inovativnih ideja na crnogorskom tržištu kreiranjem zajednice mladih “Inovatora”.

Kompanija je podržala Hakaton, takmičenje za mlade crnogorske programere, 2012. i 2013. godine, dajući podstrek znanju, stručnosti i inovativnim idejama.

Kompanija od 2013. godine podržava takmičenje za biznis ideje iz oblasti IT, interneta i mobilne tehnologije. Pobjednički tim dobija priliku da učestvuje u WARP program, koji se održava u biznis inkubatoru Deutsche Telekom Grupe Hubraum u Krakovu u Poljskoj.

Telekom konkurs za inovacije je bilo internacionalno takmičenje, koje je 2014. godine po prvi put održano u Crnoj Gori. Konkurs za nove ideje obuhvatao je 5 kategorija: Povezano domaćinstvo (Connected Home), Komunikacione servise, Energiju, Virtuelnu platformu i Cloud servise.

Telekom je od 2014. godine sponzor regionalne internet konferencije Spark.me, u okviru koje se održava i Spark.me Start up takmičenje.

Tokom 2016. podržali smo koferenciju NetWork, koja je dala veliki doprinos edukaciji o poslovnoj primjeni internet.