AKTIVIRAJ MONSTER OPCIJU
I NA POKLON DOBIJAŠ STRAVA TORBICU

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Crnogorskom Telekomu

09.05.2012.

davanje2

U Crnogorskom Telekomu je danas organizovana akcija dobrovoljnog davanja krvi u kojoj su učestvovali zaposleni i menadžment kompanije. Kompanija se uključila u akciju “Daj krv – spasi život!”, u saradnji sa Crvenim krstom Crne Gore i Centrom za transfuziju, imajući u vidu da je procenat dobrovoljnog davanja krvi u Crnoj Gori ispod zadovoljavajućeg, oko 2,5% , dok je svjetski standard 4-5%.

U akciji je učestvovalo 50-ak zaposlenih i članova menadžmenta.

“Drago nam je da smo u prilici da organizujemo akciju dobrovoljnog davanja krvi u Crnogorskom Telekomu, po drugi put u periodu od sedam mjeseci. Naše kolege su danas pokazale solidarnost i saosjećanje sa onima kojima je pomoć najpotrebnija, i to su vrijednosti za koje se istinski trudimo da njegujemo kao dio kompanijske kulture u Crnogorskom Telekomu. Danas smo doprinijeli promovisanju kulture dobrovoljnog davanja krvi, i nadam se, insprisali druge kompanije i pojedince u Crnoj Gori da se priključe akciji“ – kazao je Džejson King, direktor Marketinga.

Dr Gordana Rašović, direktorka Centra za transfuziju krvi Kliničkog centra Crne Gore komentarisala je akciju: "Drago mi je da se ponovo sastajemo da zajedničkim snagama pomognemo onima kojima je naša pomoć potrebna. Današnjom akcijom dobrovoljnog davanja krvi, kompanija „Telekom“ pokazuje da se veze među ljudima mogu ostvarivati na razne načine a jedan od njih je i ova humana aktivnost."

Jelena Dubak, generalni sekretar Crvenog krsta Crne Gore je izjavila:

“Veliko nam je zadovoljstvo što naša humanitarna organizacija, koja ima više od pola vijeka tradicije organizovanog rada sa dobrovoljnim davaocima krvi, danas u Telekomu prepoznaje jednu uspješnu kompaniju, sa osjećajem za osnovne ljudske vrijednosti i pomoć čovjeku u nevolji.

davanje3 davanje4

Uvjereni smo da ćemo, kroz ovaj primjer humanosti i solidarnosti, animirati i druge organizacije, privredne subjekte i preduzetnike da postanu dio humane porodice “crvenokrstaša” i dobrovoljnih davalaca krvi.“

Prema zvaničnim statistikama, svakom četvrtom čovjeku je neophodna transfuzija krvi u toku života. Krv može dati svaka zdrava osoba, starosti od 18 do 65 godina, nakon obavljenog laboratorijskog i ljekarskog pregleda. Žene mogu davati krv tri puta, a muškarci četiri puta godišnje. Davanje krvi nije bolno i ne stvara naviku, traje 5 - 7 minuta. Ne postoji nikakav rizik za dobijanje bolesti, jer je cjelokupan pribor za uzimanje krvi sterilan i za jednokratnu upotrebu.

Na jučerašnjoj svečanosti povodom obilježavanja Internacioinalnog dana Crvenog krsta, Crnogorski Telekom je dobio priznanje kao kompanija koja pruža ključnu podršku ovoj organizaciji.