AKTIVIRAJ MONSTER OPCIJU
I NA POKLON DOBIJAŠ STRAVA TORBICU

Telekom donirao sredstva za nabavku mamografa

07.10.2013

  • Donacija pet hiljada eura Domu zdravlja Cetinje
  • Društveno odgovorno poslovanje jedan od prioriteta kompanije

Crnogorski Telekom je u okviru strategije društveno odgovornog poslovanja nastavio sa ulaganjem u projekte od značaja za crnogorske građane. Kompanija se donacijom od pet hiljada eura uključila u akciju prikupljanja sredstava za nabavku mamografa za Dom zdravlja Cetinje.

Izvršni direktor Telekoma Rudiger Šulc je izjavio da donacija za kupovinu mamografa na Cetinju još jednom pokazuje brigu i posvećenost Telekoma građanima i oblasti zdravstva. On je izrazio zadovoljstvo što će donacija doprinijeti podizanju nivoa zdravstvene zaštite u cetinjskoj opštini.

“Nakon nedavne donacije vozila za hitnu medicinsku pomoć opštinama na Sjeveru, smatrali smo da je važno da pokažemo brigu i o zdravlju građana i na Cetinju”, rekao je Šulc uz napomenu da iza ove donacije, kao i svakog društvenog angažmana kompanije, stoji podrška i posvećenost 700 zaposlenih u Telekomu.
On je istakao da će Kompanija nastaviti da pruža podršku zajednici, kao i da radi na poboljšanju kvaliteta života crnogorskih građana.”
Šulc je takođe izrazio zadovoljstvo što je u akciji kupovine mamografa učestvovao priličan broj institucija, što na lijep način govori o tome da je sve više onih koji su spremni da daju podršku i pokažu solidarnost kada je to najpotrebnije.

“Uz razumijevanje i podršku Telekoma i ostalih subjekata koji su finansijski pomogli kupovinu ovog aparata, uspjeli smo da obezbijedimo potrebna sredstva i omogućimo da se radiološki pregledi mogu obavljati po standardima prakse i u našoj ustanovi”, rekao je Nenad Vušurović, direktor JZU Dom zdravlja na Cetinju. On je dodao da će mamograf omogućiti da Dom zdravlja proširi opseg usluga i zadovolji osnovne dijagnostičke potrebe kod pregleda dojki, čime se značajno poboljšava nivo zdravstvene zaštite pacijentkinja.