AKTIVIRAJ MONSTER OPCIJU
I NA POKLON DOBIJAŠ STRAVA TORBICU

Telekom se pridružio globalnoj akciji „Sat za planetu“

30.03.2012.

Crnogorski Telekom će u subotu, 31. marta u 20:30 h, na sat vremena isključiti svijetla u svojim poslovnim objektima, u znak podrške međunarodnoj akciji „Sat za planetu“ koju na globalnom nivou organizuje fondacija WWF (Svjetski fond za prirodu), radi podizanja svijesti o problemu klimatskih promjena.

Akcija “Sat za planetu” (Earth Hour) je međunarodna inicijativa nastala 2007. godine u Sidneju. Prošle godine učestvovalo je čak od 5.200 gradova iz 135 država na cijeloj planeti, koji su ostali u mraku kako bi pružili podršku očuvanju planete.

U Crnoj Gori, akciju “Sat za planetu” organizuje NVO Green Home koja je pozvala sve privredne subjekte i pojedince da se priključe kampanji.

Crnogorski Telekom će i ove godine podržati inicijativu, gašenjem svijetla u poslovnim objektima u Podgorici, Beranama, Plavu, Bijelom Polju, Nikšiću, Cetinju, Kotoru, Herceg Novom i Baru. Kompanija takođe poziva i sve korisnike, kao i zaposlene, da se pridruže od kuće, i simoličnim gašenjem svijetla 31. marta budu dio zajedničke globalne inicijative sa ciljem da se obezbijedi održiva budućnost sredine u kojoj živimo.

Povodom obilježavanja Sata za planetu, Green Home organizuje sa Fakultetom Vizuelnih Umjetnosti nagradni konkurs umjetničkih instalacija na platou ispred Tehničkog Fakulteta (Spomenik Sv. Petra Cetinjskog).