AKTIVIRAJ MONSTER OPCIJU
I NA POKLON DOBIJAŠ STRAVA TORBICU

Telekom najbolja kompanija u oblasti društvene odgovornosti

19.04.2013.

saopstenje19042013 3

Na svečanosti u Vili Gorica, Crnogorskom Telekomu je danas uručeno važno priznanje – godišnja nagrada Privredne Komore Crne Gore (PKCG) za najbolju kompaniju u oblasti društvene odgovornost1 u 2012. godini. Izvršnom direktoru Telekoma, Rudigeru Šulcu, nagradu je uručio predsjednik Crne Gore, Filip Vujanović.

Obraćajući se medijima, Šulc je naglasio da se veoma raduje priznanju PKCG, koje je siguran pokazatelj da je Telekom prepoznat kao kompanija koja je uvijek tamo gdje je najpotrebnije crnogorskim građanima.

“Ovo je nagrada iza koje stoji 700 zaposlenih u Telekomu, njihova humanost i solidarnost”, rekao je Šulc, ističući da će Kompanija nastaviti i ubuduće da pruža podršku zajednici, kao i da radi na poboljšanju kvaliteta života crnogorskih građana.

Predsjednik Privredne Komore Crne Gore, Velimir Mijušković, izjavio je da društvena odgovornost predstavlja važan segment poslovanja Telekoma, o čemu svjedoče akcije usmjerene na očuvanje prirode i brigu o zajednici. „Time ova kompanija uspješno održava balans između ekonomskih i socijalnih ciljeva. Koncept za koji se opredijelila pomaže joj da bude odgovorna prema zajednici od koje dobija profit, postavljajući se prema njoj na socijalno odgovoran način. Takvo djelovanje je ovu kompaniju nedvosmisleno preporučilo za dobitnika Nagrade za društvenu odgovornost”, rekao je Mijušković.

saopstenje19042013

Telekom je u prošloj godini organizovao veliki broj akcija kojima je pokazao visok nivo društvene odgovornosti. Među projektima su najzanimljiviji: dodjela besplatnog ADSL-a svim školama u Crnoj Gori- na period od četiri godine, donacija dva sanitetska vozila Zavodu za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore, ustupanje prostorija Telekoma na Cetinju na besplatno korišćenje Fakultetu likovnih umjetnosti, organizovanje dvije akcije dobrovoljnog davanja krvi u kojoj su učestvovali zaposleni i menadžment kompanije, praksa za studente ETF-a u Telekomu, pomoć od 10 hiljada eura za građane ugrožene vremenskim nepogodama i otvaranje donatorske linije, organizovanje prve izložbe radova Andy Warhol-a u Crnoj Gori, podrška Gradskom pozorištu, podrška festivalu dokumentarnog filma Underhill, podrška televizijskom festivalu dokumentarnog filma Bar 2012, učešće u globalnoj akciji „Sat za planetu“...

Telekom je, uz to, generalni sponzor fudbalske reprezentacije Crne Gore, prve crnogorske fudbalske lige, kao i ŽRK “Budućnost”.

PKCG je na današnjoj svečanosti dodijelila godišnja priznanja u četiri kategorije: inovativnost, unapređenje menadžmenta, uspješno poslovanje i društvena odgovornost.