AKTIVIRAJ MONSTER OPCIJU
I NA POKLON DOBIJAŠ STRAVA TORBICU

Akcija dobrovoljnog davanja krvi u Crnogorskom Telekomu

Donacija opreme Centru za transfuziju krvi

Crnogorski Telekom će sjutra organizovati akciju dobrovoljnog davanja krvi za zaposlene u kompaniji. Tim povodom, Centru za transfuziju krvi biće donirana tri mobilna kreveta sa transfuzionim instrumentima u znak podrške ovakvim humanitarnim akcijama na teritoriji Podgorice i ostalih djelova Crne Gore.

Crnogorski Telekom se, u saradnji sa Crvenim krstom Crne Gore i Centrom za transfuziju krvi uključio u akciju “Daj krv – spasi život!”, kako bi podstakao akcije tog tipa, imajući u vidu da je procenat dobrovoljnog davanja krvi u Crnoj Gori ispod zadovoljavajućeg, oko 2,5% , dok je u zemljama regiona (4-5%).

Na ovaj način je Kompanija još jednom potvrdila društvenu odgovornost i vrijednosti kompanijske kulture, upravo u mjesecu kada se slavi jubilej 5 godina T brenda Dojče Telekoma u Crnoj Gori.

Uporište za svoj društveno odgovoran nastup, Crnogorski Telekom pronalazi u humanosti i odgovornosti svojih zaposlenih. Osim obezbjedjivanja potrebnih jedinica krvi koje mogu spasiti život tek rođene djece, hirurških bolesnika ,povrijeđenih, oboljelih od teških bolesti itd, ovakve akcije doprinose promovisanju važnosti dobrovoljnog davalaštva krvi i edukaciji javnosti.

Prema zvaničnim statistikama, svakom četvrtom čovjeku je neophodna transfuzija krvi u toku života. Krv može dati svaka zdrava osoba, starosti od 18 do 65 godina, nakon obavljenog laboratorijskog i ljekarskog pregleda. Žene mogu davati krv tri puta, a muškarci četiri puta godišnje. Davanje krvi nije bolno i ne stvara naviku, traje 5 - 7 minuta. Ne postoji nikakav rizik za dobijanje bolesti, jer je cjelokupan pribor za uzimanje krvi sterilan i za jednokratnu upotrebu.