Zaštita životne sredine

Od 2010. godine, Crnogorski Telekom je fokusiran na poboljšanje energetske efikasnosti i smanjenje emisije CO2, i sprovodi različite mjere za smanjenje potrošnje energije, i radi na konstantnoj promociji korišćenja održivih rješenja kod svojih korisnika i zaposlenih.

Crnogorski Telekom posjeduje tri bazne stanice koje se napajaju iz obnovljivih izvora energije. One su opremljene najsavremenijom tehnologijom koja se napaja koristeći energiju vjetra i sunca. U periodu od 2008. do 2015. godine, sproveli smo niz mjera, u čiju realizaciju je investirano oko 200.000€, a potrošnja energije je smanjena za 21%. Sproveli smo mjere kao što je zamjena postojećih sistema napajanja i klimatizacije, optimizacije prostora, ugradnje tzv. free-cooling sistema, ugradnje hibridnih sistema i itd.

Telekom već sedam godina podržava globalnu inicijativu “Sat za planetu”, simboličnim gašenjem svijetla u poslovnim objektima, i promovisanjem principa održivog razvoja sa ciljem da se obezbijedi održiva budućnost sredine u kojoj živimo.

Zaposleni u Telekomu od 2013. godine selektivno odlažu otpad, čime pokazuju brigu za životnu sredinu, i do kraja 2016.godine je sakupljeno: 954 kg kartona; 7.291 kg papira; 330 kg plastike; 53 kg limenki, koje su predate na reciklažu.

Kompanija je 2014. godine, u saradnji sa NVO Biciklo.me i Glavnim gradom Podgorica, pokrenula projekat izgradnje biciklističkih parking u Podgorici i tom prilikom postavljeno je 18 parkirališta za bicikla. Takođe, u saradnji sa Glavnim gradom, kompanija je izdvojila više od 40.000€ za uređenje najposjećenije zelene površine u Podgorici tj. trim staze u Tološkoj šumi.