Arhiva

22. 8. 2017.

Upozorenje korisnicima o pojavi lažnih mejlova

Pozivamo sve korisnike na opreznost usljed pojave mejlova koji sadrže lažne zahtjeve za potvrdu računa ili naloga za elektronsku poštu Crnogorskog Telekoma.

U slučaju otvaranja linka koji se nalazi u mejlu, vaš računar može biti izložen napadu malicioznog softvera. Podsjećamo da Telekoma na ovaj način nikada ne poziva korisnike na ažuriranje podataka. Ukoliko ste dobili mejl sadržine kao u nastavku, preporuka je da linkove i priloge ne otvarate, već da mejl odmah obrišete.

https://telekom.me/content/images/slika1.jpg

 

11. 8. 2017.

Najava radova u ulici Jelice Mašković, Podgorica

Ekipe Crnogorskog Telekoma će u periodu od 14 - 16. 08. 2017. godine raditi na postavljanju novog telekomunikacionog čvorišta u naselju Konik, u ulici Jelice Mašković, Opština Podgorica. Očekuje se privremeno ograničenje svih telekomunikacionih usluga u trajanju od nekoliko sati kod korisnika koji su planirani za migraciju, a pripadaju numeraciji iz opsega: 020627001-020629999.

Zahvaljujemo korisnicima na strpljenju i razumijevanju.

 

1. 8. 2017.

Najava radova za RSS Donja Gorica

Ekipe Crnogorskog Telekoma će 2. i 3. avgusta 2017. godine raditi na postavljanju novog telekomunikacionog čvorišta u naselju Tološi u ulici Boška Buhe, Opština Podgorica.

Ovim radovima planirano je prebacivanje servisa sa postojećeg na novo telekomunikaciono čvorište u ulici Boška Buhe. Očekuje se privremeno ograničenje svih telekomunikacionih usluga u trajanju od nekoliko sati kod korisnika koji su planirani za migraciju, a pripadaju numeraciji iz opsega: 020264001-020269999.

Zahvaljujemo na strpljenju i razumijevanju.

 

21. 7. 2017.

Najava radova – modernizacija pristupne mreže u Donjoj Gorici

Ekipe Crnogorskog Telekoma će 25. i 26. jula 2017. godine raditi na modernizaciji mreže u Donjoj Gorici u Podgorici.

Zbog prebacivanja na novo telekomunikaciono čvoriste u ulici Dr. Anta Gvozdenovića, očekuje se privremeno ograničenje telekomunikacionih usluga u trajanju od nekoliko sati kod ukupno 130 korisnika. Riječ je o pretplatničkim brojevima iz numeracionog opsega 020260001-020261999.

Unaprijed zahvaljujemo korisnicima na razumijevanju.

 

1.7.2017.

PROMJENE U FIKSNOJ TELEFONIJI

Crnogorski Telekom od 1. 8. 2017. godine inovira Standard  i Super pakete i uvodi nove Standard FLAT i Super FLAT pakete, koji uključuju pozive ka Telekom fiksnoj i Telekom mobilnoj mreži. To praktično znači oko 500.000 telefonskih brojeva, što nas čini najvećom mrežom u Crnoj Gori.

Standard i Super

Svi rezidencijalni korisnici Standard i Super paketa koji ne koriste Telekom internet i/ili Extra TV uslugu, imaće inovirani paket sa mjesečnom pretplatom od 3,83 €.

Umjesto dosadašnjih povoljnosti Standard i Super paketa:

 • 100 besplatnih minuta u lokalu od 19h do 7h (Standard paket)
 • 1000 besplatnih minuta u lokalu od 19h do 7h (Super paket)

... sa inoviranim paketom korisnik dobija:

 • 2000 minuta ka Telekom mobilnoj mreži
 • 2000 minuta ka Telekom fiksnoj mreži

ISPROBAJTE U AVGUSTU!

Opušteni razgovori u Telekom mreži! Isprobajte naše inovirane pakete Standard i Super jer u avgustu ih koristite uz uključene pogodnosti, bez mjesečne pretplate.

Od 1. 9. 2017. inovirani Standard i Super paketi imaće pretplatu 3,83 € sa PDV-om.

Naknada za pristup fiksnoj mreži Telekoma od 6,07 € (sa PDV-om) ostaje nepromijenjena.

Standard FLAT i Super FLAT

Svi dosadašnji korisnici Standard i Super paketa fiksne telefonije, fizička lica, koji pored govornih imaju i dodatne Telekom servise (internet i/ili Extra TV uslugu), ubuduće će koristiti inovirane Standard FLAT, odnosno Super FLAT pakete.

Uz dosadašnje povoljnosti Standard i Super paketa:

 • 100 besplatnih minuta u lokalu od 19h do 7h (Standard paket)
 • 1000 besplatnih minuta u lokalu od 19h do 7h (Super paket)

... sa paketom Standard FLAT / Super FLAT - za istu cijenu dodatno dobijate:

 • 2000 minuta ka Telekom mobilnoj mreži

Nadamo se da ćete prepoznati prednosti inoviranih paketa i koristiti fiksni telefon kada ste kod kuće jer to je dobar način da uštedite. Kako?

Osim uključenih minuta ka obje Telekom mreže, evo i drugih prednosti:

Pozivi ka mobilnim mrežama u Crnoj Gori najjeftiniji su na tržištu:

 • 6,4 centa (7-19 h)
 • 4,3 centa (19-7 h)

Cijene važe ka svim mobilnim mrežama, bez razlike.Tarifni interval 60/1sec za Standard paket i 60/60 sec za Super paket. 

Ako ipak ne vidite prednosti inoviranih paketa, u ponudi je Basic paket:

 • pretplata 0 eura
 • 50 minuta u lokalu 7-19h, Telekom fiksna mreža
 • 50 minuta u lokalu 19-7h, Telekom fiksna mreža

Naknada za pristup fiksnoj mreži Telekoma od 6,07 € (sa PDV-om) ostaje nepromijenjena.

Posjetite T-Centar! Zajedno ćemo pronaći najbolje rješenje za vas.

 

8. 6. 2017.

Krađe i oštećenja telekomunikacione infrastrukture Crnogorskog Telekoma u Podgorici i Danilovgradu

U proteklih nekoliko dana zabilježene su krađe i oštećenja telekomunikacione infrastrukture Crnogorskog Telekoma u Podgorici i Danilovgradu, usljed čega je došlo do prekida rada naših servisa. Krađe su prijavljene nadležnim organima, a naše ekipe su izlaskom na teren u najkrećem mogućem roku riješile problem i omogućili nesmetan rad svih naših servisa.

Sa ovim problemima suočavali smo se u istom periodu prošle godine, kada je zabilježen veliki broj krađa. Zahvaljujući zajedničkom angažovanju sektora tehnike i sigurnosti Crnogorskog Telekoma i službenika Centra bezbjednosti Podgorica, kao i angažovanjem zaštitarske firme od strane naše kompanije ovaj problem je tada riješen. Očekujemo da će pravovremenom reakcijom svih uključenih strana i ove godine problem biti uspješno riješen, kako bismo zaustavili dalja slična dešavanja i minimizirali materijalnu i nematerijalnu štetu koja je ovim nanijeta našoj kompaniji.

Nastojimo da pravovremeno informišemo javnost, a naše korisničke službe u svakom trenutku mogu ponuditi sve potrebne informacije svim našim korisnicima.

 

30. 5. 2017.

NIŽE CIJENE U ROMINGU

Crnogorski Telekom će od 1. Jula 2017 godine sniziti cijene roming usluga u Srbiji, Bosni Hercegovini i Makedoniji. Niže cijene će biti primijenjene na odlazne i dolazne pozive, SMS, kao i na internet potrošnju.

Nova cijena odlaznih poziva u romingu biće 0.2261 Eur/min umjesto dosadašnjih 0,2856 eura Eur/min a cijena dolaznih poziva će biti snižena sa 0,0833 Eur/min na 0,0595 Eur/min. Cijena SMS poruke će biti 0,0714 Eur/SMS umjesto dosadašnjih 0,0952 Eur/SMS. Takođe, internet saobraćaj će biti znatno povoljniji - cijena po MB će biti 0,234 Eur umjesto dosadašnjih 0,5355 Eur.

Da podsjetimo, Crnogorski Telekom u Srbiji nudi posebne povoljnosti za svoje postpejd korisnike u VIP Srbija mreži - Na raspolaganju je 300 besplatnih dolaznih minuta iz Crne Gore, kao i povoljnije cijene odlaznih poziva ka Crnoj Gori i Srbiji.

Navedene izmjene se odnose na pripejd i postpejd korisnike Crnogorskog Telekoma, osim na one koji su se opredijelili za neku od dodatnih opcija u romingu koje sa sobom nose druge povoljnosti.

Cijene su sa PDV-om.

 

30. 5. 2017.

Obavještenje

Od 3. jula 2017. provjera stanja na računu u pripejdu naplaćivaće se 1 cent sa PDV-om za sljedeće načine provjere:

 • Poziv na *122# za sve pripejd pakete Telekoma / *125# za Volim paket
 • Izbor opcije za provjeru stanja na računu:
 • Super Meni *111# / Volim Meni *115#
 • Kontakt centar 1500 / Volim korisnički servis 1400

Stanje na računu može se provjeriti bez naknade u Telekom ME aplikaciji.

Aplikacija je namijenjena svim Telekom korisnicima i besplatna je za preuzimanje. To je lični korisnički prostor gdje se mogu dobiti sve informacije i podrška, aktivirati/deaktivirati opcije i usluge, prijaviti problem...

 

26. 5. 2017.

Obavještenje

Crnogorski Telekom će produžiti do 30. septembra, 2017 godine tekuće promo kampanje za poslovne korisnike fiksnog i mobilnog interneta:

 • Besplatna instalacija, oprema i zasnivanje pretplatničkog odnosa za Biznis Duo korisnike
 • Besplatna instalacija, oprema i zasnivanje pretplatničkog odnosa za Magenta 1 Biznis korisnike
 • Besplatna instalacija i oprema za korisnike fiksnog interneta (bakar/optika)
 • 10x više GB mjesečno u paketima Mobilni Intenet Libero za vrijeme trajanja ugovora

Ponuda je validna samo za poslovne korisnike.

Trajanje promo ponude: 01. 06. 2017 - 30. 09. 2017.

 

19. 5. 2017.

Obavještenje

Zbog prekida optičkog pravca Bijelo Polje -Berane, koje je uzrokovano izvodjenjem radova na saobraćajnoj infrastrukturi, došlo je do prekida internet servisa, Extra TV-a i fiksne telefonije, a otežan je i rad mobilne telefonije na području Berana, Plava, Andrijevice, Gusinja, Rožaja.

Ekipe Crnogorskog Telekoma su na terenu, kako bi u što kraćem roku sanirali problem i omogućili nesmetan rad svih servisa.

Izvinjavamo se svim korisnicima zbog neprijatnosti i zahvaljujemo na razumijevanju.

 

5. 5. 2017.

Obavještenje

Crnogorski Telekom obavještava svoje korisnike da je internet saobraćaj otežan zbog problema u prenosnim kapacitetima koji se nalaze van terotorije Crne Gore.

U toku su radovi na rješavanju nastalih problema, kako bi se što prije omogućio nesmetan rad svih servisa.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

 

27. 4. 2017.

Radovi na snimanju kablovske kanalizacije Crnogorskog Telekoma

Crnogorski Telekom je započeo projekat snimanja svoje telekomunikacione kablovske kanalizacije, u skladu sa obavezama iz Zakona o elektronskim komunikacijama, Pravilnika o zajedničkom korišćenju elektronske komunikacione infrastrukture i povezane opreme, kao i Pravilnika o vrsti, načinu dostavljanja i objavljivanja podataka o elektronskoj komunikacionoj infrastrukturi i povezanoj opremi koja može biti od interesa za zajedničko korišćenje.

Projekat snimanja telekomunikacione kablovske kanalizacije, koji je od izuzetnog značaja ne samo za Crnogorski Telekom vec i za državu Crnu Goru, podrazumijeva vrlo intenzivno geodetsko snimanje kablovske kanalizacije, kablova i okana Crnogorskog Telekoma.

Projekat će trajati tri godine, a izvodiće se po sljedećim fazama:

 • Faza 1: područje Glavnog grada Podgorica i prijestonice Cetinje,
 • Faza 2: ostala gradska područja u Crnoj Gori
 • Faza 3: preostala područja na kojima Crnogorski Telekom posjeduje telekomunikacionu kablovsku kanalizaciju,
 • Faza 4: područja na kojima su telekomunikacioni kablovi položeni direktno u zemlju.

Projekat predstavlja još jedan korak bliže ka e-kompaniji i omogućiće efikasnije planiranje i izgradnju mreže, uz manje vremena i resursa. Takođe vrijeme otklanjanjaa kablovskih kvarova biće kraće, kao i samo ispitivanje prohodnosti kablovske kanalizacije.

 

12. 4. 2017.

12711 za prijavu smetnji u radu servisa

Podsjećamo da je za prijavu smetnji u radu servisa korisnicima na raspolaganju broj 12711. Pozivi ka ovom broju su besplatni iz svih mreža u Crnoj Gori. Osim toga, smetnje u radu servisa korisnici mogu prijaviti i na broj 1500 koji je besplatan za korisnike Telekom mobilne i fiksne mreže.

 

5. 4. 2017.

Međunarodna unija za telekomunikacije (ITU) dodijelila je Kosovu novi 3-cifreni pozivni broj 383. Korisnici Crnogorskog Telekoma moći će da koriste novi prefiks za pozivanje mobilnih i fiksnih mreža na Kosovu od 5. 5. 2017.

Detaljnije

 

4. 4. 2017.

Crnogorski Telekom će počev od 4. maja tekuće godine naplaćivati naknadu za ponovno uključenje broja koji je isključen zbog neblagovremenog plaćanja računa. Navedena naknada iznosi 90 centi sa PDV-om, a odnosi se na postpejd korisnike mobilne mreže - fizička lica, kao i na korisnike koji su u radnom ili nekom drugom odnosu kod pravnog lica, a sami su odgovorni za plaćanje računa.

Rok za plaćanje postpejd računa je 15. u mjesecu, a korisnici račun mogu platiti preko Telekom ME aplikacije, na automatima za plaćanje računa u T-Centrima, u poslovnicama Pošte Crne Gore ili preko žiro računa. Blagovremenim izvršenjem ove obaveze, korisnik će izbjeći isključenje, a time i plaćanje navedene naknade.

 

23. 2. 2017.

Upozorenje korisnicima o pojavi lažnih mejlova

Pozivamo sve korisnike na opreznost usljed pojave lažnih mejlova koji sadrže informacije o "deblokiranju" elektronske pošte Crnogorskog Telekoma zbog "premašivanja dozvoljene e-mail kvote". U slučaju otvaranja linka koji se nalazi u mejlu, vaš računar može biti izložen napadu malicioznog softvera. Ukoliko ste dobili mejl sadržine kao u nastavku, preporuka je da linkove i priloge ne otvarate, već da mejl odmah obrišete.

 

22. 2. 2017.

Obavještavamo korisnike da su problemi u radu mreže, koji su registrovani juče, istog dana sanirani, tako da svi servisi nesmetano rade.

Izvinjavamo se svim korisnicima zbog mogućih neprijatnosti i zahvaljujemo na razumijevanju.

 

21. 2. 2017.

Obavještavamo sve korisnike da su jutros registrovani problemi u radu 3G mreže na području Podgorice i primorja. Ekipe Crnogorskog Telekoma rade na rješavanju problema, kako bi se u što kraćem roku omogućio nesmetan rad svih servisa.

 

17. 2. 2017.

Obavještenje za korisnike paketa Extra Trio Mix i Magenta 1 XL

Od 18. 03. Telekom uvodi novo pravilo za dopunu pripejd brojeva koji su uključeni u pakete Extra Trio Mix i Magenta 1 XL. Ovi paketi, pored ostalog, obezbjeđuju po 2 € dopune mjesečno za pripejd brojeve koji su sastavni dio paketa. Telekom će početkom svakog mjeseca dopunjavati isključivo pripejd brojeve koji su u tom momentu aktivni.

Podsjećamo, da bi zadržao aktivan status pripejd broja, korisnik mora dopunjavati svoj račun u skladu sa pravilima / periodom važenja računa definisanim za tarifni paket koji koristi.

 

11. 1. 2017.

Korisnici usluge Moj svijet u mogućnosti su da koriste povoljnosti u 17 zemalja, odnosno 17 mreža sa liste: AMC Albanija, ERONET Bosna i Hercegovina, Telenor Bugarska, Cosmote Grčka, TIM Italija, Cosmote Rumunija, T-Mobile: Austrija, Njemačka, Mađarska, Holandija, Češka, Slovačka, Velika Britanija, SAD, Hrvatska, Makedonija, Poljska.

Usljed regulacije, redovne cijene u romingu mogu biti niže od onih u opciji Moj svijet u nekim zemljama sa Moj svijet liste: BiH i Makedonija. Detalji i odnos cijena dati su u tabeli:

Zemlja

Usluga

Cijena za Moj svijet
korisnike (EUR)

Redovna cijena (EUR)

Srbija
VIP mreže

Odlazni poziv

0.12/0.22/0.29*

0.12/0.22/0.29*

Dolazni poziv

0.08 nakon potrošenih
300 besplatnih minuta

0.08 nakon potrošenih
300 besplatnih minuta

SMS

0.10

0.10

MB

0.54

0.54

Srbija
ostale mreže

Odlazni poziv

1.01

0.29

Dolazni poziv

0.30

0.08

SMS

0.30

0.10

MB

10.16

0.54

Bosna i Hercegovina,
Makedonija

Odlazni poziv

1.52

0.29

Dolazni poziv

0.60 nakon potrošenih
besplatnih minuta**

0.08

SMS

0.30

0.10

MB

10.16

0.54

Ostalih 15 zemalja
u kojima važi Moj svijet
(osim BiH i Makedonije)

Odlazni poziv

1.01

1.52 - 2.33

Dolazni poziv

0.60 - 1.11 nakon potrošenih
besplatnih minuta**

0.60 - 1.11

SMS

0.15

0.30 - 0.40

MB

4.26

10.16

Sve cijene su date sa PDV-om.

* Cijena poziva iz VIP Srbija mreže ka Telekom mobilnoj mreži u CG i VIP Srbija mreži / cijena poziva iz VIP Srbija mreže ka ostalim mrežama u CG i Srbiji / cijena poziva iz VIP Srbija mreže ka ostalim destinacijama

** Količina besplatnih minuta zavisi od tarifnog paketa koji se koristi

Tarifni interval za pozive za korisnike Moj svijet usluge je 60 sekundi osim za Mono postpaid korisnike (gdje je tarifni interval 1 sekund) i za korisnike u VIP Srbija mreži (gdje je tarifni interval 30/1).

Tarifni interval za GPRS saobraćaj za korisnike Moj svijet usluge je 100 KB osim za Mono postpaid korisnike (gdje je tarifni interval 1 KB) i za korisnike u VIP Srbija mreži (gdje je tarifni interval 1 KB).

Tarifni interval za pozive za korisnike koji nemaju aktiviranu Moj svijet uslugu je 60 sekundi osim za Mono postpaid korisnike (gdje je tarifni interval 1 sekund) i za korisnike u Srbiji, BiH i Makedoniji (gdje je tarifni interval 30/1). Tarifni interval za GPRS saobraćaj za korisnike koji nemaju aktiviranu Moj svijet uslugu je 100 KB osim za Mono postpaid korisnike (gdje je tarifni interval 1 KB) i za korisnike u Srbiji, BiH i Makedoniji (gdje je tarifni interval 1 KB).

 

9. 12. 2016.

Crnogorski Telekom će od 25. decembra tekuće godine smanjiti cijene internet ADSL paketa za fizička i pravna lica. Nove cijene će važiti za nove i za postojeće korisnike ADSL paketa:

Fizička lica

Trenutne cijene

Nove cijene

ADSL Basic

11,73 €

10,56 €

ADSL Flat 2

14,16 €

12,74 €

ADSL Flat 5

18,61 €

16,74 €

ADSL Flat 7

21,75 €

19,58 €

Pravna lica

Trenutne cijene

Nove cijene

ADSL Flat B4

17,10 €

15,39 €

ADSL Flat B6

20,23 €

18,21 €

ADSL Flat B8

23,37 €

21,03 €

ADSL Flat B10

26,58 €

23,92 €

Takođe, od 25. decembra 2016. godine, Crnogorski Telekom uvodi niže cijene poziva iz fiksne mreže.

Destinacija

Trenutne cijene

Nove cijene

Međugrad – standardna tarifa (7-19h)

0,0268 €/min

0,0187 €/min

Međugrad – niža tarifa (19-7h)

0,0188 €/min

0,0132 €/min

Mobilne mreže CG – standardna tarifa (7-19h)

0,1166 €/min

0,0641 €/min

Mobilne mreže CG – niža tarifa (19-7h)

0,0791 €/min

0,0434 €/min

Zona II – Evropa, fiksne mreže

0,1607 €/min

0,1202 €/min

Zona II – Evropa, mobilne mreže

0,2999 €/min

0,2249 €/min

Zona III – SAD i Kanada

0,0910 €/min

0,0682 €/min

Zona IV – Svijet, fiksne mreže

0,5355 €/min

0,4010 €/min

Zona IV – Svijet, mobilne mreže

0,8033 €/min

0,6021 €/min

Sateliti

0,9639 €/min

0,7223 €/min

 

30. 11. 2016.

Upozorenje korisnicima o pojavi lažnih mejlova

Pozivamo sve korisnike na opreznost usljed pojave mejlova koji sadrže lažne zahtjeve za potvrdu računa ili naloga za elektronsku poštu Crnogorskog Telekoma. U slučaju otvaranja linka koji se nalazi u mejlu, vaš računar može biti izložen napadu malicioznog softvera. Podsjećamo da Telekoma na ovaj način nikada ne poziva korisnike na ažuriranje podataka.

Ukoliko ste dobili mejl sadržine kao u nastavku, preporuka je da linkove i priloge ne otvarate, već da mejl odmah obrišete.

https://telekom.me/content/images/primjer-maila-3011.jpg

22. 11. 2016.

Ekipe Crnogorskog Telekoma će u periodu od 22. novembra do 3. decembra 2016. godine raditi na modernizaciji mreže na sljedećim lokacijama:

 • Rss Zlodo,191 broadband korisnik
 • Rss Zabrdje, 87 broadband korisnika
 • Rss Potrlica 105 broadband korisnika
 • Rss Moćevac, 271 broadband korisnika
 • Rss Grevo, 49 broadband korisnika

Očekuje se privremeno ograničenje usluga govornih servisa (PSTN), interneta i extra TV-a u trajanju od dva sata.

 

11. 11. 2016.

Ekipe Crnogorskog Telekoma će u periodu od 14. do 19. novembra godine raditi na modernizaciji mreže na Lokaciji TKC Pljevlja, za 605 korisnika širokopojasnog interneta. Očekuje se privremeno ograničenje usluga govornih servisa (PSTN), interneta i extra TV-a u trajanju od dva sata.

 

07. 11. 2016.

Obavještenje o stanju na mreži

Zbog vremenskih neprilika i problema sa napajanjem električnom energijom došlo je do prekida rada fiksnih i mobilnih servisa na više lokacija u centralnom i sjevernom dijelu Crne Gore. Ekipe Crnogorskog Telekoma su na terenu, kako bi omogućili nesmetan rad servisa, ali konačna stabilizacija zavisiće od vremenskih uslova i daljeg napajanja električnom energijom.

 

31. 10. 2016.

Upozorenje korisnicima o pojavi lažnih mejlova

Pozivamo sve korisnike na opreznost usljed ponovne pojave mejlova koji sadrže lažne zahtjeve za potvrdu naloga za elektronsku poštu. U slučaju otvaranja linka koji se nalazi u mejlu, vaš računar može biti izložen napadu malicioznog softvera. Podsjećamo da Telekoma na ovaj način nikada ne poziva korisnike na ažuriranje podataka za e-mail naloge. Ukoliko ste dobili mejl sadržine kao u nastavku, preporuka je da linkove i priloge ne otvarate, već da mejl odmah obrišete.

 

https://telekom.me/content/images/mail-prijava31.10.jpg

 

26. 10. 2016.

Upozorenje korisnicima

Pozivamo sve korisnike na opreznost usljed ponovne pojave mejlova koji sadrže lažne zahtjeve za potvrdu naloga za elektronsku poštu. U slučaju otvaranja linka koji se nalazi u mejlu, vaš računar može biti izložen napadu malicioznog softvera. Podsjećamo da Telekoma na ovaj način nikada ne poziva korisnike na ažuriranje podataka za e-mail naloge. Ukoliko ste dobili mejl sadržine kao u nastavku, savjetujemo da ga odmah izbrišete.

 

https://telekom.me/content/images/neobicna-aktivnost-mail.jpg

 

7. 10. 2016.

Upozorenje o pojavi lažnih mejlova

Pozivamo sve korisnike na opreznost usljed pojave mejlova koji sadrže lažne zahtjeve vezane za upotrebu WebMail servisa za t-com.me naloge za elektronsku poštu. U slučaju otvaranja linka koji se nalazi u mejlu, vaš računar može biti izložen napadu malicioznog softvera. Podsjećamo da Telekoma na ovaj način nikada ne poziva korisnike na ažuriranje podataka za e-mail naloge, kao i da naloge brišemo samo na zahtjev korisnika.

 

30. 9. 2016.

Ekipe Crnogorskog Telekoma će 3. oktobra 2016. godine raditi na prebacivanju korisnika sa RSS Tološi na RSS Delta zbog poboljšanja performansi mreže za broadband servise.

Očekuje se privremeni prekid usluga govornih servisa (PSTN), Interneta i extra TV-a za 65 korisnika u trajanju od četiri sata.

 

30. 9. 2016.

Ekipe Crnogorskog Telekoma će u periodu od 3. oktobra 2016. do 7.oktobra godine raditi na modernizaciji mreže na sljedećim lokacijama:

na području Tivta:

245 korisnika – ADSL cvoriste Gradiosnica biće migrirano na novu ADSL opremu.

Očekuje se privremeno ograničenje usluga govornih servisa (PSTN), internet i extra TV-a u trajanju od dva sata.

 

27. 9. 2016.

Najava radova - migracija korisnika u Opštini Tivat

Ekipe Crnogorskog Telekoma će u periodu od 28. septembra do 3. oktobra 2016. godine raditi na modernizaciji mreže na sljedećim lokacijama:

na području Tivta:

 • 212 korisnik – ADSL čvorište Krašići,
 • 83 korisnika - ADSL čvorište Lepetani,
 • 157 korisnika – ADSL čvorište Radovići biće migrirano na novu ADSL opremu.

Očekuje se privremeno ograničenje usluga govornih servisa (PSTN), internet i Extra TV-a u trajanju od dva sata.

 

16. 9. 2016.

Crnogorski Telekom organizuje nagradnu igru za svoje registrovane korisnike koji koriste jedan od korisničkih paketa iz ponude Crnogorskog Telekoma namijenjinih fizičkim licima, a koji aktiviraju jednu od predefinisanih opcija i dodatnih paketa u mobilnoj i fiksnoj telefoniji. Nagradna igra će trajati od 19.09.2016. do 31.10.2016. godine.

Način sprovođenja igre utvrđen je pravilima koja možete pronaći ovdje.

 

31. 8. 2016.

Obavještavamo korisnike sa područja Radovića i Krašića da je zbog prekida optike na 6 km od Radovića prema Tivtu, došlo do problema u radu servisa fiksne telefonije, interneta (ADSL+FTTH) i Extra TV. U ispadu su i bazne stanice Radovići, Trašte, Seljanovo. Ekipe kablovskog održavanja su na terenu, kako bi se u što kraćem roku riješio nastali problem i omogućio nesmetan rad svih servisa.

Broja korisnika u Radovićima:

 • 20 IPTV
 • 40 IPTV+ADSL
 • 95 ADSL
 • 162 VOICE
 • 154 korisnika na MSAN-u;

Krašići:

172 korisnika na MSAN

 

22. 8. 2016.

Telekom – najava radova na modernizaciji mreže

Ekipe Crnogorskog Telekoma će od 29. avgusta do 9. Septembra 2016. godine raditi na modernizaciji mreže na sljedećim lokacijama:

 • 320 korisnika – ADSL čvorište TKC Danilovgrad,
 • 1.800 korisnika – ADSL čvorište TKC Cetinje;

Na području Tivta:

 • 245 korisnika – ADSL čvorište Gradiošnica,
 • 212 korisnika – ADSL čvorište Krašići,
 • 83 korisnika ADSL čvorište Lepetani,
 • 157 korisnika – ADSL čvorište Radovići

Očekuje se privremeno ograničenje usluga govornih servisa (PSTN), Interneta i Extra TV-a u trajanju od dva sata.

 

22. 7. 2016.

Ekipe Crnogorskog Telekoma će od 25.jula do 14. avgusta raditi na modernizaciji mreže na sljedećim lokacijama:

Danilovgrad:

 • TKC Danilovgrad
 • RSS Lazine
 • RSS Martinici
 • RSS Velje Brdo
 • RSS Pričelje
 • RSS Novo Selo

Cetinje:

 • TKC Cetinje
 • RSS Bajice

Očekuje se dvosatni prekid u DATA servisima (Internet, Extra TV) i VOICE over ADSL servisu.

 

01. 7. 2016.

NIŽE CIJENE U ROMINGU

Crnogorski Telekom će od 1. jula sniziti cijene roming usluga u Srbiji, Bosni Hercegovini i Makedoniji u skladu sa Odlukom Agencije za elektronske komunikacije. Niže cijene će biti primijenjene na odlazne i dolazne pozive, SMS, kao i na internet potrošnju.

Nova cijena odlaznih poziva u romingu biće 0,24 eura (0,29) umjesto dosadašnjih 0,29 eura (0,35), a cijena dolaznih poziva će biti snižena sa 0,08 eura (0,10) na 0,07 eura (0,08). Cijena SMS poruke će biti 0,08 (0,10) eura umjesto dosadašnjih 0,09 eura (0,11). Takođe, internet saobraćaj će biti znatno povoljniji (cijena po MB će biti 0,45 eura (0,54) umjesto dosadašnjih 0,70 eura (0,83).

Da podsjetimo, tarifni interval u navedenim zemljama je 30/1sekund za pozive, a 1Kb za internet saobraćaj.

Navedene izmjene se odnose na pripejd i postpejd korisnike Crnogorskog Telekoma, osim na one koji su se opredijelili za neku od dodatnih opcija u romingu koje sa sobom nose druge povoljnosti (kao što je usluga Moj svijet).

Cijene sa PDV-om date su između zagrada.

 

23. 6. 2016.

Ekipe Crnogorskog Telekoma će u periodu do 30. juna 2016. godine raditi na modernizaciji mreže u Danilovgradu i Cetinju, i to,

na području Danilograda:

 • 865 korisnika - ADSL čvorište Danilovgrad TKC,
 • 363 korisnika - ADSL čvorište Lazine,
 • 129 korisnika – ADSL čvorište Martinići,
 • 123 korisnika – ADSL čvorište Velje Brdo,
 • 84 korisnika – ADSL čvorište Pričelje,
 • 171 korisnik – ADSL čvorište Novo Selo,

na području Cetinja:

 • 2872 korisnika - ADSL čvorište Cetinje TKC,
 • 216 korisnika – ADSL čvorište Bajice.

Očekuje se dvosatni prekid u DATA servisima (Internet, Extra TV) I VOICE over ADSL servisu.

 

23. 6. 2016.

Ponovna oštećenja telekomunikacione infrastrukture Crnogorskog Telekoma u Farmacima i Bloku V

U toku noći i u jutranjim časovima zabilježena su nova oštećenja telekomunikacione infrastrukture Crnogorskog Telekoma u Farmacima i Bloku V, usljed čega je došlo do prekida rada naših servisa. Ekipe su na terenu i u toku je sanacija problema.

U proteklom periodu zabilježene su brojne krađe kablova Crnogorskog Telekoma, a situacija je intenzivirana u proteklih desetak dana i svi slučajevi su prijavljeni policiji. Nastojimo da pravovremeno informišemo javnost i da u što kraćem vremenskom periodu saniramo sve probleme, kako bi korisnicima obezbijedili nesmetan rad servisa.

Naše korisničke službe u svakom trenutku mogu ponuditi sve potrebne informacije svim našim korisnicima. Crnogorski Telekom će nastaviti da preduzima sve neophodne mjere i aktivnosti kako bi što prije riješili probleme u radu naših servisa uzrokovanih navedenim oštećenjima.

 

21. 6. 2016.

Zamjena sedmocifrenih brojeva u mobilnoj mreži

“U skladu sa Nacionalnim planom numeracija koji je usvojila Agencija za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost, Crnogorski Telekom je u obavezi da prestane da koristi brojeve u mobilnoj mreži čija je dužina sedam cifara.

Prema tome, Crnogorski Telekom će, u narednom periodu, prilagoditi dužinu pretplatničkog broja u mobilnoj mreži na šest cifara.

Ubuduće više neće biti dostupni pretplatnički brojevi sa sedam cifara, a svim postojećim korisnicima koji posjeduju broj koji pripada sedmocifrenoj numeraciji isti će biti promijenjen u šestocifreni.

U slučajevima gdje je moguće korisniku će biti zadržan isti pretplatnički broj samo bez cifre 9 na početku. Na primjer, ako je broj bio 0679123456, novi broj će biti 067123456. Za pretplatničke brojeve kod kojih nije moguće samo skloniti cifru 9 sa početka niza, broj će biti promijenjen i korisnik će biti obaviješten o izmjeni.

Korisnici će o završenoj navedenoj izmjeni biti blagovremeno obaviješteni putem SMS-a. Nakon promjene broja, korisnik bi trebalo da restartuje telefon ukoliko ima nekih problema u radu.

Pri pozivu na pretplatnički broj koji je predmet promjene, govorna poruka će obavijestiti pozivaoce o izmjeni i uputiti na novi, promijenjeni broj.“

 

10. 6. 2016.

Novi Telekom pripejd Tourist paket sa najviše interneta

Crnogorski Telekom je pripremio novi Telekom pripejd Tourist paket. Korisnik ovog paketa ima mogućnost da aktivira besplatno opciju Surf+ , koja sadrži:

 • 3GB za surf
 • 2GB za Facebook, Twitter i Messenger
 • Neograničeni internet u Telekom WIFI mreži

Uključeni internet važi 7 dana. Opcija se aktivira kroz Super meni, pozivom * 111# ili slanjem SMS-a „SURF+“ na 1467. Nakon prve besplatne aktivacije, opcija je dostupna za 5€. Korisnik na kartici dobija 2€ inicijalnog kredita koje slobodno koristi.

Telekom pripejd Tourist paket biće dostupan od 14.juna po cijeni od 5€.

 

09. 6. 2016.

Najava radova za RSS Gruda – Cetinje

Ekipe Crnogorskog Telekoma će dana 10.06.2016. godine raditi na preseljenju postojećeg telekuminakcionog čvorišta RSS Gruda na Cetinju, sa postojeće na novu lokaciju.

Očekuje se privremeno ograničenje svih telekomunikacionih usluga u trajanju od nekoliko sati.

 

24. 5. 2016.

Novine u pripejd ponudi

Od danas Crnogorski Telekom svojim pripejd korisnicima omogućava korišćenje ultra brzog interneta koji se bazira na 4G tehnologijama. 4G internet omogućava znatno veće brzine od trenutnih, mogućnosti kvalitetnijeg i bržeg prenosa podataka i brži pristup aplikacijama, online igrama i sličnim sadržajima.

Od 24.juna tekuće godine Telekom uvodi i jedinstvenu cijenu poziva i SMS-a u nacionalnom saobraćaju, za korisnike svih pripejd paketa. Cijena odlaznog poziva će iznositi: 0.145 eur/min, dok će cijena SMS-a biti 0.03 eur po poslatoj poruci. Tarifiranje poziva u svim paketima, osim za Mono, biće na minut.

Za korisnike paketa Ajmo svi, NRG, Pleme i Volim postojeće povoljnosti u vidu nižih cijena poziva i SMS-a i dalje ostaju da važe.

O trenutnim cijenama korisnik se može informisati putem cjenovnika na zvaničnom sajtu Telekoma, www.telekom.me, kao i u T-Centrima. Sve cijene su sa PDV-om. Promjene ne važe za pozive ka specijalnim brojevima.

Za pripejd korisnike pripremljene su i nove atraktivne ponude, prilagodjene potrebama korisnika, u vidu dodatnih opcija koje ukljucuju minute, SMS i 4G internet. Besplatnim pozivom Super meni-ja *111# korisnik sam može odabrati najbolju opciju za sebe.

 

20. 4. 2016

Pozivamo sve korisnike na opreznost usljed lažne informacije koja se pojavljuje na internetu:

https://telekom.me/content/images/obavjestenje20042016-2.png

 

4. 4. 2016.

Pozivamo sve korisnike na opreznost usljed pojave mejlova koji sadrže lažne zahtjeve vezane za upotrebu WebMail servisa za t-com.me naloge za elektronsku poštu. U slučaju otvaranja linka koji se nalazi u mejlu, vaš računar može biti izložen napadu malicioznog softvera. Podsjećamo da Telekoma na ovaj način nikada ne poziva korisnike na potvrdu korištenja e-mail naloga, kao i da naloge brišemo samo na zahtjev korisnika.

 

7. 3. 2016.

Izvinjavamo se svim korisnicima zbog problema u radu mreže izazvanih lošim vremenom i dužim padom mrežnog napajanja. U toku su radovi na otklanjanju ovih smetnji, kako bi u najskorijem roku omogućili nesmetan rad servisa. Zahvaljujemo na razumijevanju.

 

25. 2. 2016.

Upozorenje na kompjuterski virus LOCKY

Ministarstvo za informaciono društvo i telekomunikacije upozorava na novu varijaciju kompjuterskog virusa "Locky" koji enkriptuje, odnosno zaključava podatke i agresivno se širi.

Neke od osnovnih sajber bezbjednosnih mjera su da se ne otvara ili sa oprezom pristupa e-mail porukama za koje smo sigurni da dolaze od kredibilnog pošiljaoca, redovno ažuriranje operativnog sistema, aplikacija, programa, korišćenje antivirusne zaštite koja je takođe ažurirana. Efikasan način zaštite od ove vrste prijetnje, odnosno premošćavanja, je redovan „backup“, kopiranje svih relevantnih podataka na eksternom medijumu, sa kojeg kasnije mogu da se vrate podaci u slučaju gubitka.

Posljednjih godinu dana primjetan je nagli porast kompjuterski virusa "cryptowall" i "locky" koji imaju istu ili sličnu malicioznu funkcionalnost. Naime, nakon što se računar inficira sa ovom vrstom virusa, enkriptuje sve podatke na računaru i na taj način budu nedostupni. Međutim, postoji mogućnost povratka informacija ukoliko se uplati određena količina novca, u tzv. "bitcoin"-ima, odnosno internet novcu, a čija protiv vrijednost u eurima može iznositi od pet stotina do dvije hiljade eura. Iako je većina korisnika koji su uplatili novac, dobili podatke nazad, savjetujemo da se ne radi to, zato što nema garancije da će podaci biti uspješno vraćeni, a takođe na ovaj način se afirmiše dalji porast ove vrste kriminalnih aktivnosti.

Najčešći način inficiranja je putem elektronske pošte, u okviru koje se nalazi „link“ ili maliciozni "word", pdf dokument koji, kada se otvori omogućava pristup virusa računaru. Sredinom februara ove godine pojavila se i varijanta ovoga virusa na teritoriji Crne Gore (Locky) koji se nalazi u okviru "MS word" dokumenta i to kao maliciozni "macro" dodatak, uobičajeno "MS word" će tražiti odobrenje za omogućavanje "macro" funkcionalnost, po standardnom setovanju ova funkcionalnost je onemogućena i to upravo iz sigurnosnih razloga. Ukoliko omogućite "macro", dokument će pokrenuti "kod" koji će sačuvati virus na računaru, a zatim enkriptovati sve podatke.

 

17. 2. 2016.

Najava radova za RSS Gusinje

Ekipe Crnogorskog Telekoma će dana 19.02.2016. godine raditi na preseljenju postojećeg telekomunikacionog čvorista RSS Gusinje, sa postojeće na novu lokaciju.

Ovim radovima biće obuhvaćeni svi korisnici koji su povezani na ovaj telekomunikacioni čvor, a pripadaju numeraciji iz opsega: 051250000-051258999

Očekuje se privremeno ograničenje svih telekomunikacionih usluga u trajanju od nekoliko sati.

 

28. 1. 2016.

Obavještavamo sve korisnike da su juče, 27.01.2016. godine, zbog radova na web sajtu, zabilježeni prekidi u njegovom radu. Izvinjavamo se svim korisnicama i obavještavamo da web sajt danas nesmetano radi.

Zahvaljujemo na razumijevanju.

 

16. 11. 2015.

Crnogorski Telekom će od 15. decembra tekuće godine smanjiti cijene ADSL internet paketa za rezidencijalne i biznis korisnike. Nove cijene važe za nove i postojeće korisnike ADSL paketa:

FIZIČKA LICA

Paket

Nove cijene

Mjesečna pretplata za ADSL Basic

11,73 €

Mjesečna pretplata za ADSL Fl@t 2

14,16 €

Mjesečna pretplata za ADSL Fl@t 5

18,61 €

Mjesečna pretplata za ADSL Fl@t 7

21,75 €

PRAVNA LICA

Paket

Nove cijene

Mjesečna pretplata za ADSL B4

17,10 €

Mjesečna pretplata za ADSL Fl@t B6

20,23 €

Mjesečna pretplata za ADSL Fl@t B8

23,37 €

Mjesečna pretplata za ADSL Fl@t B10

26,58 €

Takođe, od 15. decembra Crnogorski Telekom uvodi niže cijene poziva iz fiksne mreže.

Destinacija

Nove cijene

Međugrad – standardna tarifa (7-19h)

0,0268 €/min

Međugrad – niža tarifa (19-7h)

0,0188 €/min

Mobilne mreže CG – standardna tarifa (7-19h)

0,1166 €/min

Mobilne mreže CG – niža tarifa (19-7h)

0,0791 €/min

Zona 0 – Srbija, fiksne mreže

0,1178 €/min

Zona 0 – Srbija, mobilne mreže

0,2035 €/min

Zona I – Region, fiksne mreže

0,1178 €/min

Zona I – Region, mobilne mreže

0,2678 €/min

Zona II – Evropa, fiksne mreže

0,1607 €/min

Zona II – Evropa, mobilne mreže

0,2999 €/min

Zona III – SAD i Kanada

0,0910 €/min

Zona IV – Svijet, fiksne mreže

0,5355 €/min

Zona IV – Svijet, mobilne mreže

0,8033 €/min

Sateliti

0,9639 €/min

Sve cijene su sa PDV-om.

 

9. 11. 2015.

Zbog radova koje će Telekom Srbija imati na svom sistemu za napajanje 10. novembra od 2h do 7h doći će do kratkotrajnog prekida u emitovanju sljedećih TV kanala: RTS 1, RTS 2, B92, B92 Info, HAPPY TV, Prva TV, TV DM SAT, TV Arena Sport 1, Arenasport paket, Fights Channel, Pink 2, Pink 3 Info, Pink M, Pink paket.

 

4. 11. 2015.

Želimo da vas informišemo o pojavi e-mailova koji sadrže informacije o verifikaciji WebMail servisa za t-com.me naloge za elektronsku poštu. Molimo vas da budete oprezni, jer u slučaju otvaranja linka koji se nalazi u mejlu, vaš računar može biti izložen napadu malicioznog softvera. Informacije o akcijama Telekoma, verifikacijama e-mail naloga i slično, stižu isključivo sa telekom.me ili t-com.me domena i imaju svoju prepoznatljivu formu.

 

20. 10. 2015.

Energetski kabl kod Vezirovog mosta je izgorio, zbog čega su stradali i optički kablovi. Ovo je izazvalo prekid u radu servisa baziranih na optici u Zagoriču. Naše ekipe aktivno rade na terenu na otklanjanju problema.

 

12. 10. 2015.

Zbog radova Telekoma Srbije na unapređenju platforme, 13. 10 – 15. 10. 2015. u terminu od ponoći do 7 sati doći će do prekida u emitovanju pojedinih kanala na ExtraTV-u: regionalna TV, Arena Sport kanali, TV Pink.

 

3. 6. 2015.

Gašenje Pick'n'play servisa

Od 1.jula 2015. godine pick’n’play muzički servis, koji je dostupan korisnicima NRG pripejd paketa, ADSL, Extra TV i Extra Trio servisa, više neće biti u funkciji.

 

7. 4. 2015.

Telekom – najava radova na modernizaciji mreže

Ekipe Crnogorskog Telekoma će od 9. do 17. aprila raditi na modernizaciji mreže u Plavu (gradsko područje).

Migracija oko 480 korisnika na novu tehnologiju u Plavu radiće se na sljedećim brojevima: 051251xxx, 051252xxx, 051258xxx.

Očekuje se dvosatni prekid u govornim servisima (PSTN).

 

3. 4. 2015.

Telekom – najava radova na modernizaciji mreže

Ekipe Crnogorskog Telekoma će od 3. do 10. aprila raditi na modernizaciji mreže u Tivtu (gradsko područje i Gradiošnica), Plavu (lokacija Velika) i Gusinju.

Migracija oko 450 korisnika na novu tehnologiju u Tivtu radiće se na sljedećim brojevima: 032683xxx, 032671xxx, 032672xxx, 032673xxx, 032674xxx, 032675xxx.

U Plavu će biti migrirano oko 50 korisnika (na brojevima 051258xxx), a u Gusinju oko 200 korisnika (na brojevima 051256xxx)

Očekuje se dvosatni prekid u govornim servisima (PSTN).

 

16. 3. 2015.

Od 15. aprila minimalna dopuna dva eura

Minimalni iznos od dva eura važiće za sljedeće načine dopune računa: elektronska dopuna (uključujući i platomate), webshop dopuna i dopuna sa pripejda na pripejd. Online dopuna računa preko webshopa (www.telekom.me), donosi korisnicima deset odsto dopune na poklon, kao i do sada.

Novi minimalni iznos dopune se ne odnosi na uslugu Mobilni Internet.

Odluka o uvođenju novog minimalnog iznosa dopune donijeta je zbog usklađivanja ovog servisa sa novim uslovima na tržištu kao i zbog visokih troškova koje kompanija ima u toj oblasti.

Odluka je donijeta u skladu sa Opštim uslovima pružanja usluga javnih mobilnih elektronskih komunikacija Crnogorskog Telekoma i tipskim Ugovorom o korisničkom odnosu za pripejd mobilnu telefoniju na koje je Savjet Agencije za elektronske komunikacije i poštansku djelatnost dao saglasnost 27. novembra 2014 godine.

 

11. 3. 2015.

Obavještenje za korisnike 4G dodatka

Od 9. aprila 2015. godine 4G brzine biće dostupne u okviru osnovnog paketa Mobilni Internet Libero i neće se dodatno naplaćivati. 4G dodatak biće ukinut.

 

24. 2. 2015.

INTERNET OPCIJE

OBAVJEŠTENJE ZA KORISNIKE

Nove Internet opcije biće u ponudi od 3. marta 2015. Aktuelni korisnici Internet opcija koristiće i dalje svoje Internet opcije (Internet 5 i Internet&SMS Unlimited) pod istim uslovima kao do sada: opcije će imati istu količinu GB po maksimalnoj brzini i nakon toga smanjenje brzine na 128 Kbps. Opcija Internet 5 imaće novo ime, Internet 5 1GB.

Nove Internet opcije:

 • Internet 5 za 5 € mjesečno: opcija uključuje 1 GB po maksimalnoj brzini; nakon toga brzina se smanjuje na 64 Kbps.
 • Internet 10 za 10 € mjesečno: uključuje 3 GB po maksimalnoj brzini; nakon toga smanjenje brzine na 64 Kbps.
 • Internet 15 za 15 € mjesečno: uključuje 10 GB po maksimalnoj brzini; nakon toga smanjenje brzine na 64 Kbps. Ova opcija uključuje i SMS Unlimited: neograničene SMS poruke ka mrežama u Crnoj Gori i Srbiji.

Dokup GB po punoj brzini

Ono što je novo jeste i mogućnost dokupa 1 GB po maksimalnoj brzini za 2.90 €, uz raniji dokup 5 GB za 9.15 €. Dovoljno je poslati SMS; tekst poruke zavisi od količine podataka za koju se odlučite: DOKUP1 ili DOKUP5 na broj 1467.

Sve cijene su sa PDV-om.

Nove Internet opcije biće u ponudi od 3. marta. Ukoliko korisnik želi da promijeni svoju Internet opciju, potrebno je da deaktivira staru i aktivira novu opciju. To može učiniti bilo kada, osim ako se korisnik prilikom kupovine mobilnog telefona uz tarifni paket istovremeno opredijelio i za korišćenje opcije Internet 5 ili Internet&SMS Unlimited; u tom slučaju dužan je da predmetnu opciju koristi u toku navedenog minimalnog perioda trajanja ugovora.

Za aktivaciju opcije, pošaljite poruku OP INTERNET5 / OP INTERNET10 / OP INTERNET15 na 1467. Za deaktivaciju, pošaljite poruku OP INTERNET ODJAVA na 1467.

 

27. 2. 2015.

Poštovani korisnici,

Želimo da vas informišemo o pojavi e-mailova koji sadrže lažne zahtjeve vezane za upotrebu WebMail servisa za t-com.me naloge za elektronsku poštu. Radi se o lošoj imitaciji Telekomovih obavještenja i molimo vas da budete oprezni, jer u slučaju otvaranja linka koji se nalazi u mejlu, vaš računar može biti izložen napadu malicioznog softvera. Informacije o akcijama Telekoma stižu isključivo sa telekom.me ili t-com.me domena i imaju svoju prepoznatljivu formu.

Ovdje možete vidjeti primjer maliciozne elektronske pošte upućen sa lažne adrese WebMail Security (postmaster@wordpress.com).

https://telekom.me/content/images/securityProtection.png

 

20. 11. 2014.

Poštovani,

Zbog radova na unapređenju e-mail sistema Telekoma, u periodu od 22-29.novembra, mogući su kratkotrajni prekidi u radu e-mail i webmail servisa. Tokom tog perioda, prethodno primljene ili poslate e-mail poruke, koje se čuvaju na e-mail serverima Telekoma, mogu biti privremeno nedostupne.

Korisnicima kojima je neophodan stalni pristup svim mejlovima savjetujemo da naprave lokalni backup sadržaja mailbox-a na računaru, i to prije početka radova na unapređenju sistema.

Hvala vam na razumijevanju.

 

14. 11. 2014.

Važno obavještenje

Poštovani korisnici,

Želimo da vas informišemo o pojavi e-mailova koji sadrže lažne račune na usluge Telekoma. Radi se o imitaciji Telekomovih računa i molimo vas da budete oprezni, jer u slučaju otvaranja linka koji se nalazi u mejlu, vaš računar može biti izložen napadu malicioznog softvera (spyware). Telekomovi računi stižu isključivo sa telekom.me domena i imaju svoju prepoznatljivu formu.

 

8. 10. 2014.

Crnogorski Telekom će od 1. decembra smanjiti cijene ADSL internet paketa za rezidencijalne i biznis korisnike. Snižene će biti cijene svih paketa, za postojeće i nove ADSL korisnike.

Rezidencijalni korisnici

Postojeća cijena

Cijena od 1. decembra

ADSL Basic

14.23 €

13.80 €

Mjesečna pretplata za ADSL Fl@t 2

20.33 €

16.66 €

Mjesečna pretplata za ADSL Fl@t 5

25.42 €

21.90 €

Mjesečna pretplata za ADSL Fl@t 7

45.76 €

25.59 €

Biznis korisnici

Postojeća cijena

Cijena od 1. decembra

Mjesečna pretplata za ADSL Fl@t B4

30.51 €

20.11 €

Mjesečna pretplata za ADSL Fl@t B6

50.85 €

23.80 €

Mjesečna pretplata za ADSL Fl@t B8

66.12 €

27.49 €

Mjesečna pretplata za ADSL Fl@t B10

81.37 €

31.27 €

 

27. 6. 2014.

Upozorenje

Poštovani korisnici,

Želimo da vam skrenemo pažnju na opasnost od posebnog tipa računarskog virusa, tzv. trojanca, pod nazivom „Gameover Zeus“. Ovaj trojanac se prenosi na više načina, obično kao posebno pripremljen e-mail koji oponaša određen račun, ali i zaraženim USB stikom, fajlom i slično. Kada zarazi računar ovaj virus krade korisničke podatke sa naglaskom na podatke vezane za bankovne račune i kartice.

Smatra se da je dobar dio ove hakerske mreže već onesposobljen od strane FBI-a ali korisnicima se svakako preporučuje oprez. U Crnoj Gori je evidentiran relativno mali broj inficiranih računara, znatno manji nego u regionu ili nekim razvijenim zapadnoevropskim zemljama.

Klikom na neku od dolje navedenih adresa možete provjeriti da li je vaš računar zaražen „Gameover Zeus“ trojancem:

https://goz.shadowserver.org/gozcheck/gozcheck.html

ili

http://campaigns.f-secure.com/en_global/zeus/ols/?tduid=8d30adaf9a2cb6afe81e3549ed7114c0

Ukoliko je vaš računar zaražen „Gameover Zeus“ trojancem preporučujemo da računar odnesete u odgovarajući servis gdje će specijalisti struke riješiti ovaj problem. Napominjemo da su renomirani proizvođači antivirusnog softvera ponudili, između odstalog i besplatne alatke za uklanjanje ovog trojanca.

Povodom ovog, ali i budućih incidenata preporučujemo da pratite web sajt nacionalnog CIRT tima, http://www.cirt.me, koji se osnovan od strane Ministarstva za informaciono društvo i prati incidente iz oblasti informacione bezbijednosti.

Obavještenje za korisnike WebMax servisa

Poštovani korisnici, želimo da vas upozorimo na pokušaj zloupotrebe login strane mail servisa WebMax. Naime, postoje internet stranice koje nude opciju logovanja koristeći WebMax korisničko ime i lozinku, sa istim ili sličnim sadržajem kao zvanični sajt Telekoma www.telekom.me

Molimo vas da se na vaš WebMax nalog logujete isključivo sa zvaničnih internet stranica kompanije Telekom. Unošenjem vašeg korisničkog imena i lozinke za pristup mailu na drugim internet stranicama može doći do zloupotrebe vaših podataka.

Takođe, molimo da ovakve slučajeve prijavite Telekomu kao i da upozorite rodbinu i prijatelje kako bi se i oni zaštitili od moguće zloupotrebe.

Obavještenje za korisnike Telekom mobilne mreže

Poštovani korisnici, želimo da vas upozorimo na novi pokušaj telefonske zloupotrebe pod nazivom "propušteni poziv" . U većini slučajeva dešava se da zazvoni telefon, ali da se veza tako brzo prekine da korisnik ne uspije da odgovori na poziv. Propušteni pozivi dolaze sa neobičnog broja, koji ukazuje na neku stranu destinaciju (npr. +88183…).

Molimo vas da ne ogovarate na takve pozive, tj. da ne pozivate takav propušteni broj, jer u suprotnom rizikujete da postanete žrtva prevare i dobijete ekstremno visok telefonski račun!

Takođe vas molimo da ne odgovarate ni na poruke koje stižu sa nepoznatih brojeva (u kojima se, recimo, obavještavate o navodnom dobitku na lutriji i slično…), jer je moguće da i na taj način budete prevareni.

Molimo vas, takođe, da ovakve pozive i poruke prijavite svom mobilnom operateru, kao i da upozorite rodbinu i prijatelje kako bi se i oni zaštitili od moguće zloupotrebe.

 

24. 9. 2014.

Zbog modernizacije mreže na lokaciji Pržno, u naredna dva dana (25 i 26. septembra) u periodu od 8h do 21h servisi Telekoma (fiksna telefonija, ADSL i Extra TV) će biti u prekidu – odnosi se na telefonske brojeve koji počinju sa 033/468xxx, 033/473xxx.

 

19. 9. 2014.

Obavještavamo korisnike da usluga Dijaspora TV prestaje sa radom 22.10.2014. Od ovog datuma gledanje TV kanala i ostalih sadržaja više neće biti moguće.

 

11. 9. 2014.

Želimo da vas obavijestimo da će zbog modernizacije mreže na lokaciji Kamenovo – Pržno, 11, 12 i 13 septembra, biti u prekidu servisi Telekoma (fiksna telefonija, ADSL i Extra TV), u periodu od 8– 18 sati. U prekidu će biti servisi na telefonskim brojevima koji počinju sa 033/468… 033/402…, 033/560…

Modernizacija mreže u ovom dijelu Budve podrazumijeva skraćivanje tzv. pretplatničke petlje, što će korisnicima, koji do sada nijesu imali tehničkih mogućnosti, omogućiti korišćenje broadband servisa.

 

1. 9. 2014.

Želimo da vas obavijestimo da će zbog modernizacije mreže na lokaciji Rijeka Reževića – Pržno, sjutra (utorak, 2.09.) biti u prekidu servisi Telekoma (fiksna telefonija, ADSL i Extra TV), u periodu od 8– 18 sati. U prekidu će biti servisi na telefonskim brojevima koji počinju sa 033/468…

Modernizacija mreže u ovom dijelu Budve podrazumijeva skraćivanje tzv. pretplatničke petlje, što će korisnicima koji do sada nijesu imali tehničkih mogučnosti omogućiti korišćenje broadband servisa.

 

22. 7. 2014.

Obavještenje za korisnike Extra TV-a

Od ponedjeljka 1. septembra kanal TV BN se neće nalaziti u našoj ponudi.

 

8. 7. 2014.

Obavještenje za korisnike Extra TV-a

Od 10.08.2014. postojeći kanal Discovery ID će biti zamijenjen novim Discovery ID Xtra. Novi kanal će se kao i postojeći nalaziti u osnovnom paketu.

 

23. 6. 2014.

Važno obavještenje

Poštovani korisnici,

Želimo da vas informišemo o pojavi e-mailova koji sadrže lažne račune na usluge Telekoma. Radi se o imitaciji Telekomovih računa i molimo vas da budete oprezni, jer u slučaju otvaranja linka koji se nalazi u mejlu, vaš računar može biti izložen napadu malicioznog softvera (spyware). Telekomovi računi stižu isključivo sa telekom.me domena i imaju svoju prepoznatljivu formu.

Primjer lažnog mejla.

 

16. 6. 2014.

Obavještenje za korisnike pripejd Telekom mobilne mreže

Poštovani korisnici, od 16. jula minimalna dopuna za pripejd korisnike Telekom mobilne mreže iznosiće dva, umjesto dosadašnjih jedan euro. Cijena je sa PDV-om.

Minimalni iznos od dva eura važiće za sljedeće načine dopune računa: elektronska dopuna, webshop i pripejd2pripejd servis. Novi minimalni iznos dopune se ne odnosi na korisnike mobilnog interneta.

Online dopuna računa preko webshopa (https://telekom.me/webshop-pripejd-dopuna.nspx), donosi korisnicima 10% (deset posto) dopune na poklon, kao i do sada.

Odluka o uvođenju novog minimalnog iznosa dopune donijeta je zbog usklađivanja ovog servisa sa novim uslovima na tržištu kao i zbog visokih troškova koje kompanija ima u toj oblasti.

 

12. 6. 2014.

Obavještavamo korisnike da će 13.06.2014. u periodu od 02:00h do 06:00h doći do prekida ADSL servisa dva puta, u trajanju od 15 do 20 minuta. Zbog radova na sistemu, dio korisnika u Podgorici i u južnom dijelu Crne Gore imaće prekid u radu ADSL servisa.

 

28. 5. 2014.

Zbog radova na sistemu, 30.05.2014. u periodu od 01:00h do 03:00h doći će do tri desetominutna prekida servisa ADSL, Extra TV, Mobilni internet, Voice u Podgorici, naselja na desnoj strani rijeke Morače.

 

28. 5. 2014.

Usljed radova, 29.05.2014. u periodu od 01:00h do 07:00h, u prekidu će biti inter-konekcija između mobilnih mreža Crnogorskog Telekoma i m:tel-a kao i svi Pinkovi kanali u servisu Extra TV-a.

 

30. 4. 2014.

Rijeka Reževića – prekid u radu servisa Telekoma

U cilju modernizacije mreže ekipe Crnogorskog Telekoma će 6. maja raditi na djelimičnom izmještanju telekomunikacionog čvorišta u Pržnom. Postojeće čvorište biće izmješteno na pet novih lokacija, čime će korisnici dobiti kvalitetnije broadband servise.

Zbog navedenih radova, dio korisnika u Rijeci Reževića, imaće prekid u radu servisa u period od 09:30h-13:30h.

 

29. 4. 2014.

Obavještenje za korisnike Extra TV-a

8 novih kanala u ponudi:

4 nova kanala u Pink paketu: Pink Western, Pink Classic, Pink Bravo i Pink Style. I 4 nova kanala u Plus paketu: Erotic 1, 2, 3 i 4.

Novi kanali su besplatni su za sve korisnike Extra TV-a u periodu od 29. aprila do 12. maja 2014. Nakon tog perioda biće sastavni dio Pink paketa, odnosno Plus paketa.

 

8. 4. 2014.

Zbog radova na unapređenju mreže 09.04.2014. između 01h i 06h, doći će do kratkotrajnog prekida u funkcionisanju interneta na mobilnom telefonu i usluge Mobilni Internet. Ako bude problema i nakon tog perioda, molimo vas restartujte uređaj; time će problem biti riješen.

 

7. 4. 2014.

Poštovani,

Molimo vas da obratite pažnju na sljedeći pokušaj zloupotrebe. Primijećeno je da sa određenih brojeva korisnici dobijaju SMS (sadržaj navodimo u originalu):

Postovani, korisnice posaljite, poruku na 14670 sadrzine ove. dobitnik stemesecne pretplate. dopuna20 067xxxxxx

Molimo vas da budete oprezni i da takve poruke ignorišete, jer se radi o pokušaju zloupotrebe.

 

2. 4. 2014.

Usljed radova dana 03.04.2014. doći će do smanjenog pokrivanja signalom mobilne mreže na području Goranskog (od 14:00h do 14:20h) i Kravice (od 15:00h do 15:20h).

 

27. 3. 2014.

Zbog radova koje Telekom Srbija izvodi na mreži 28.03.2014. od 04:00-05:00h moguć je povremeni prekid u emitovanju Pink kanala.

 

25. 3. 2014.

Zbog izmještanja FTTH kablova (servis optika) 28.03.2014. od 00:00h do 07:00h moguć je prekid u funkcionisanju servisa za korisnike na Starom Aerodromu u Podgorici.

 

17. 1. 2014.

Važno obavještenje

Poštovani korisnici,

Želimo da vas informišemo o pojavi e-mailova koji sadrže lažne račune na usluge Telekoma. Radi se o imitaciji Telekomovih računa i molimo vas da budete oprezni, jer u slučaju otvaranja linka koji se nalazi u mejlu, vaš računar može biti izložen napadu malicioznog softvera (spyware). Telekomovi računi stižu isključivo sa telekom.me domena i imaju svoju prepoznatljivu formu.

 

14. 1. 2014.

Poštovani korisnici,

Zbog usklađivanja sa postojećim tržišnim cijenama i obezbjeđivanja dalje održivosti servisa 1181 (informacije o telefonskim brojevima korisnika Crnogorskog Telekoma), cijena poziva ka tom broju iznosiće 0.30 eur po pozivu (sa PDV-om). Nova cijena će važiti od 14.02.2014. Dosadašnja cijena ove usluge je iznosila 0.26 eur po pozivu.

Napominjemo da korisnici mogu besplatno dobiti informacije o brojevima pretplatnika na web stranici www.telekom.me i Extra TV-u (Meni/Extra/Extra portal/telefonski imenik). Iste informacije dostupne su i SMS-om, korišćenjem servisa ”SMS imenik” po standardnoj cijeni SMS-a u Telekom mobilnoj mreži.

 

31. 12. 2013.

Od 1. januara 2014. godine se neće naplaćivati taksa na SIM karticu za pripejd i postpaid i za Extra TV u iznosu od 1EUR mjesečno.

 

30. 12. 2013.

Obavještavamo vas o promjenama u ponudi Extra TV-a koje važe od 31. januara 2014. godine:

Kanal CMC od 31. januara 2014. se više neće nalaziti u ponudi Extra TV-a.

Kanal Discovery World od 31. januara 2014. neće više biti u ponudi Extra TV-a. Njega će zamijeniti kanal Discovery Investigation.

Zbog prestanka rada kanala Vijesti 2 od 31.12.2013. neće više biti u ponudi Extra TV-a.

 

29. 11. 2013.

Želimo da vas informišemo da zbog radova na unapređenju sistema, u nedjelju 1. decembra,

od 00–05h, neće raditi Telekomov e-mail servis. Izvinjavamo se i molimo vas za razumijevanje.

 

20. 11. 2013.

Zbog radova na unapređenju sistema, u petak 22. novembra, od 01-05h, neće raditi dopuna računa i provjera stanja na računu za pripejd korisnike. Hvala vam na razumijevanju.

 

18. 11. 2013.

Zbog radova na unapređenju sistema, u srijedu 20. novembra, od 01-05h, neće raditi pripejd servisi. Izvinjavamo se korisnicima.

 

11. 8. 2013.

Zbog radova na sanaciji optičkog kabla, dana 12.08.2013. u periodu od 02h do 05h, moguć je prekid u funkcionisanju svih servisa u opštinama Berane, Rožaje, Andrijevica i Plav.

 

19. 7. 2013.

Extra TV – promotivna ponuda: besplatna oprema i instalacija i 6 mjeseci besplatnih lokalnih i međumjesnih razgovora u Telekom fiksnoj mreži. Ponuda traje 3 mjeseca. Ugovor se potpisuje na 24 mjeseca.

Da naručite, pozovite 020633660, 08.00 do 20.00h u toku ljetnjih mjeseci.

 

16. 7. 2013.

Zbog radova na unapređenju ADSL servisa, dana 18.07.2013. godine u periodu od 01:00h do 05:00h, mogući su kratkotrajni problemi sa autorizacijom ADSL korisnika.

 

10. 7. 2013.

Poštovani, zbog radova na unapređenju servisa IMS telefonije (fiksna telefonija preko IP-ja) moguć je prekid u funkcionisanju servisa 10.07. i 11.07.2013. u periodu od 23:30h do 05:30h.

 

1. 7. 2013.

Telekom će 15 jula 2013. godine izmjestiti telekomunikaciono čvorište Polja-Mojkovac, sa postojeće na drugu lokaciju. Isključenja i ponovno priključenja korisnika biće obavljeno od 15-20 jula. U tom periodu će pojedini korisnici imati prekid telekomunikacionih servisa u trajanju od nekoliko sati.

 

4. 6. 2013.

Za korisnike koji u narednih sedam dana (zaključno sa utorkom, 11. juna), dođu u neki od T-Centara i kupe mobilni telefon ili uređaj, Ritam klub dukati će važiti po starim pravilima za ove nagrade:

Popust na cijenu telefona

Broj dukata

40

6670

60

10000

80

13300

100

16670

140

23330

 

ADSL MODEM

Broj dukata

tip 1

6670

tip 2

12500

tip 3

18330

tip 4

15000

Nove vrijednosti Ritam klub dukata za mobilne telefone i uređaje:

Popust na cijenu telefona

Broj dukata

40

13340

60

20000

80

26600

100

33340

140

46660

 

ADSL MODEM

Broj dukata

tip 1

13340

tip 2

25000

tip 3

36660

tip 4

30000

 

13.5. 2013.

Poštovani, zbog radova na unapređenju postojećeg Extra TV sistema moguć je prekid u funkcionisanju servisa u srijedu, 15.05.2013, u period od 00:00h do 06:00h.

 

7. 5. 2013.

Kontrola potrošnje

Da biste lakše držali troškove pod kontrolom, važno je imati informaciju o trenutnom stanju na računu. Povremeno ćemo vas obavještavati o dostignutoj potrošnji SMS-om ili telefonskim pozivom. U svakom slučaju, ako ova obavještenja ne želite da primate, možete se odjaviti SMS-om: pošaljite poruku STOP na broj 1467 ili preko Super Meni-ja: pozovite besplatno *111#

Korisnicima koji su deaktivirali SMS uslugu, Telekom nije u obavezi da šalje SMS obavještenja o dostignutom iznosu potrošnje.

Ako vam privremeno bude isključena usluga prenosa podataka, možete je aktivirati preko Super Meni-ja: pozovite besplatno *111# (Dodatne usluge / Kontrola potrošnje).

Davalac usluga će korisniku obavještenje o dostizanju potrošnje slati sa najvećim mogućim stepenom tačnosti , a u skladu sa tehničkim mogućnostima.

Provjera troškova roaming

Poruka o stanju na računu uključuje troškove nastale dok ste bili u roamingu. Ipak, ova stvar zahtijeva malo dodatne pažnje. Troškovi u romingu mogu kasniti. Obrada troškova za roming – samim tim i uvid u te troškove – može trajati i nekoliko dana, zavisno od toga kad stignu troškovi od strane našeg roming partnera čiju ste mrežu koristili.

 

19. 3. 2013.

Poštovani, zbog radova na unapređenju Extra TV sistema mogući su kratkotrajni prekidi u radu servisa u utorak 20.03.2013, u periodu od 00:00 do 06:00h.

 

14. 3. 2013.

Crnogorski Telekom će od 11. do 15. marta 2013. godine raditi na izmještanju centrale (RSS) Potkrajci-Bijelo Polje i to sa postojeće na drugu lokaciju, koja je udaljena oko 50 m. Isključenja i ponovna priključenja korisnika na izmještenu centralu biće obavljeno u tom periodu, a pojedinačni korisnici će imati prekid telekomunikacionih servisa u trajanju od nekoliko sati.

 

12. 3. 2013.

"Poštovani,

Crnogorski Telekom a.d.

objavljuje:

Nakon saznanja da oprema koja je predmet Međunarodnog javnog tendera za izbor dobavljača za isporuku, montažu i puštanje u rad, baterija na UPS postrojenjima za potrebe Crnogorskog Telekoma broj 011-5999, više nije dostupna na tržištu, u obavezi smo da poništimo tender. Tender sa novim zahtjevima biće objavljen u narednom vremenskom periodu.

Hvala Vam puno na razumijevanju i molimo Vas da pratite našu web stranicu, kako biste bili obaviješteni o novom tenderu.

Tekst tendera sa svim potrebnim informacijama, moći ćete da nađete na našoj web stranici Crnogorskog Telekoma (https://telekom.me/tenderi.nspx ).

Sa poštovanjem,

Crnogorski Telekom a.d.

 

15. 2. 2013.

Zbog radova na daljem unapređenju e-mail sistema Telekoma, 17. februara 2013. su mogući kratkotrajni prekidi u radu e-mail i webmax servisa, isključivo u noćnom terminu, od ponoći do 6 sati ujutro. Tokom tog perioda, prethodno primljenje ili poslate e-mail poruke, koje se čuvaju na e-mail serverima Telekoma u mailbox-ovima koji počinju na slovo "a", "h", "e", "b" i "u", (npr. axxxx@t-com.me ili axxxx@yyy.co.me), mogu biti privremeno nedostupne. Korisnicima će pristup tim mejlovima biti omogućen postupno, u toku dana.

Korisnicima kojima je neophodan stalni pristup svim mejlovima savjetujemo da naprave lokalni backup sadržaja mailbox-a na računaru, i to prije početka radova na unapređenju sistema.

 

12. 2. 2013.

Izvještaj o vrijednostima parametara kvaliteta javnih elektronskih komunikacionih usluga u mobilnoj elektronskoj komunikacionoj mreži.

Izvještaj o vrijednostima parametara kvaliteta javnih elektronskih komunikacionih usluga u fiksnoj elektronskoj komunikacionoj mreži.

 

23. 1. 2013.

Dana 23.01.2013. zbog radova na unapređenju servisa, u Bijelom Polju neće raditi Voice service za mobilnu telefoniju u trajanju od 2-3 minuta, u periodu od 00:15 do 00:18h Pozivi koji su u toku prekinuće se i nece biti moguće uspostaviti nove pozive.

Za specificne telefonske uređaje mogući su problemi i nakon završenih radova, ukoliko isti ne podrzavaju nove parametre.

 

19. 12. 2012.

Na lokaciji Dajbabe-Dahna je prethodnih dana u nekoliko navrata došlo do namjernog oštećenja i krađe kabla. Zbog toga je u ovom dijelu grada oko 150 korisnika bez telefonskog servisa (numeracija 256 xxx-259xxx i 264xxx-269xxx). S obzirom na ozbiljnost problema, očekuje se da je za sanaciju potrebno nekoliko dana. Slučaj krađe kablova je, inače, prijavljen policiji. Izvinjavamo se korisnicima i molimo za razumijevanje.

 

13. 12. 2012.

Zbog radova na daljem unapređenju e-mail sistema Telekoma, 16. decembra 2012. su mogući kratkotrajni prekidi u radu e-mail i webmax servisa, isključivo u noćnom terminu, od ponoći do 6 sati ujutro. Tokom tog perioda, prethodno primljenje ili poslate e-mail poruke, koje se čuvaju na e-mail serverima Telekoma u mailbox-ovima koji počinju na slovo "m" (npr. mxxxx@t-com.me ili mxxxx@yyy.co.me) , mogu biti privremeno nedostupne. Korisnicima će pristup tim mejlovima biti omogućen postupno, u narednih 12 sati.

Korisnicima kojima je neophodan stalni pristup svim mejlovima savjetujemo da naprave lokalni backup sadržaja mailbox-a na računaru, i to prije početka radova na unapređenju sistema.

Ovo obavještenje možete pročitati i na WebMax-u.

 

29. 11. 2012.

Zbog radova na unapređenju e-mail sistema Telekoma, od 5. do 8. decembra 2012. mogući su kratkotrajni prekidi u radu e-mail i webmax servisa, isključivo u noćnim terminima, od ponoći do 6 sati ujutro. Tokom tog perioda, prethodno primljenje ili poslate e-mail poruke koje se čuvaju na e-mail serverima Telekoma, mogu biti privremeno nedostupne. Pristup tim mejlovima korisnicima će biti omogućen postupno, u naredna 24 sata.

Korisnicima kojima je neophodan stalni pristup svim mejlovima savjetujemo da naprave lokalni backup sadržaja mailbox-a na računaru, i to prije početka radova na unapređenju sistema.

 

22. 11. 2012.

Zbog radova koji će se obaviti u Pljevljima 23.11.2012. godine, od 08:30h do 18:00h biće u prekidu telekomunikacioni saobraćaj za korisnike sa numeracijom:

 • 052/321xxx,
 • 052/322xxx,
 • 052/323xxx,
 • 052/324xxx,
 • 052/311xxx do 052/316xxx

u ulicama: Kralja Petra, Skerlićeva, Marka Miljanova, Save Kovačevića, Narodne revolucije, Komini, Vuka Kneževića, Ivana Milutinovića, Boljanička, Zbljevo, Radosavac, JNA, i Lovćenska.

 

28. 9. 2012.

IRC servis (internet relay chat - irc.t-com.me) Crnogorskog Telekoma prestaje sa radom 30. oktobra 2012. godine.

 

26. 9. 2012.

Zbog oštećenja kabla na Starom aerodromu u prekidu su servisi Crnogorskog Telekoma u ulici Veljka Vlahovića.

Timovi Crnogorskog Telekoma rade na sanaciji kabla. Nekim korisnicima je već omogućen pristup servisima, a cijeli posao će biti završen u toku dana. Izvinjenje korisnicima, zbog prekida u radu servisa.

 

3. 8. 2012.

Usljed radova na unapređenju servisa dana 04.08. u periodu od 01h do 03h moguć je prekid u funkcionisanju servisa Mobilni Internet u trajanju od 10 minuta.

 

16. 7. 2012.

Poštovani,

17. i 19. jula 2012, u periodu od 00:00h do 06:00h, obaviće se radovi na unapređenju ADSL servisa.

U tom periodu mogući su kratkotrajni problemi sa autorizicijom ADSL korisnika.

 

12. 6. 2012.

Poštovani,

U četvrtak 14.06.2012, obaviće se redovni radovi na održavanju Extra TV sistema. Tokom radova, u periodu od 00:00h do 05:00h, mogući su kratkotrajni prekidi u radu servisa.

Hvala na razumijevanju.

 

10. 5. 2012.

Poštovani,

Obavještavamo Vas da ćemo u periodu od 12. maja do 1. jula raditi na unapređenju email sistema, zbog čega Vam neke email poruke, koje čuvate na serverima Crnogorsko Telekoma, privremeno mogu biti nedostupne. To se odnosi na mail-ove starije od deset mjeseci (poslovni korisnici), odnosno starije od 5 mjeseci (rezidencijalni korisnici).

Po završetku radova, ovi mail-ovi će Vam ponovo biti dostupni.

Napominjemo da pristup ovim mail-ovima možete obezbijediti tako što ćete ih trajno arhivirati na vašem računaru, koristeći neki od email klijenata (MS Ootlook, MS Outlook Express, Windows Mail i sl).

Ukoliko tokom ovog perioda budete imali problema možete se obratiti Kontakt centru na broj 1500.

 

7. 5. 2012.

U noći između utorka i srijede, 9. maja 2012, u periodu od 00:00h do 05:00h, obaviće se radovi na unapređenju Extra TV sistema.

U tom periodu mogući su kratkotrajni problemi u radu servisa.

 

2. 4. 2012.

1. maja 2012. godine Crnogorski Telekom uvodi novi, jednostavniji način obračunavanja roming usluga za T-Mobile korisnike: jedinstvene cijene svih poziva, SMS-a i interneta u određenoj zoni.

 

1. 3. 2012.

Radovi na unapređenju Extra TV servisa

U cetvrtak 01.03.2012, obavice se redovni radovi na odrzavanju Extra TV sistema. Tokom radova, u periodu od 00:00 do 05:00h, moguci su kratkotrajni prekidi u radu servisa. Hvala na razumijevanju.

 

31. 1. 2012.

Od 01. februara 2012. godine svi T-Mobile pripejd i postpaid korisnički paketi u kojima se pozivi prema Srbiji i interacionalnim zonama tarifiraju po sekundi nakon prvog minuta (tarifni interval 60/1), imaće novi tarifni interval 60 sekundi (tarifni interval 60/60).

 

13. 12. 2011.

Prekidi u funkcionisanju mobilne telefonije

Usljed radova na unapređenju servisa dana 14.12. u periodu od 00h do 06h biće prekida u funkcionisanju mobilne telefonije u trajanju od 5 minuta po korisniku za 2G mrežu, odnosno 90 minuta za korisnike 3G mreže.

 

13. 12. 2011.

Radovi na unapređenju servisa

Dana 14.12. u periodu od 00h do 04h mogući su kratkotraji prekidu MIPNet, ADSL i IPTV servisa na području opštine Cetinje.

 

6. 12. 2011.

Kada pozivate – uvijek ukucajte pozivni broj mobilne mreže.

Korisnici T-Mobile mreže su ranije imali mogućnost pozivanja drugih T-Mobile brojeva bez pozivnog broja mreže. Sada to više nije moguće. Imajte na umu da je uvijek potrebno ukucati pozivni broj mobilne mreže.

 

2. 12. 2011.

Radovi na unapređenju Extra TV servisa

Obavještavamo vas da će se u srijedu 07.12.2011, četvrtak 08.12.2011 i petak 09.12.2011, obavljati radovi na unapređenju Extra TV servisa, u trajanju od 00:00h do 06:00h. U tom periodu, mogući su kratkotrajni prekidi u funkcionalnosti Extra TV servisa.

 

29. 11. 2011.

Otežano funkcionisanje mobilne telefonije

Usljed radova na unapređenju servisa dana 29.11. biće otežano funkcionisanje mobilne telefonije u Andrijevici i Gusinju, u periodu od 13:30h do 14:30h.

 

22. 11. 2011.

Prekidi prilikom pregledanja video sadržaja

Usljed radova na unapređenju servisa, dana 23.11. od 00h do 04h, mogući su kratkotrajni prekidi prilikom pregledanja video sadržaja (youtube i slični sajtovi).

 

10. 11. 2011.

Prekid u radu IP servisa

Usljed radova na unapređenju sistema dana 11.11. u periodu od 00h do 07h biće prekid IP servisa(ADSL I Extra TV ) u Šavniku i Boanu, kao i Mipnet korisnika u Šavniku.

 

09. 11. 2011.

Otežan 3G saobraćaj

Usljed radova na unapređenju servisa dana 10.11. u periodu od 00h do 06h moguć je otežan saobraćaj za 3G mobilnu mrežu.

 

09. 11. 2011.

Radovi na unapređenju servisa

Usljed radova na unapređenju servisa dana 10.11. u periodu od 00:30h do 01:30h moguća je pojava kratkotrajnih prekida IPTV servisa (ADSL I Extra TV) za korisnike na području užeg gradskog jezgra Tivat.


Novi pregled računa

Crnogorski Telekom je izvršio usklađivanje računa za usluge fiksne i mobilne telefonije, u skladu sa novim prijedlogom Agencije za telekomunikacije. Došlo je do promjene u sadržini računa i nazivu pojedinih usluga, u cilju jasnijeg tumačenja usluga prikazanih na računu.

Nakon izmjena na računu za fiksnu telefoniju, od 1. septembra korisnici već imaju jasniji i detaljniji uvid u potrošnju. Od 1. oktobra će doći i do promjena u računima za mobilnu telefoniju. Račun će imati dvije strane – na prvoj strani će biti prikazan ukupan mjesečni iznos svih stavki, dok će na drugoj strani biti detaljno prikazane tarifirane usluge i popusti.


Troškovi naknadnog plaćanja korišćenja TT servisa se ne obračunavaju

Od 25. decembra 2010. godine troškovi naknadnog plaćanja korišćenja TT servisa se ne obračunavaju.

 

Nijeste našli ono što ste tražili?

Javite nam se, prijavite problem ili provjerite vašu narudžbinu.

Online chat

Društvene mreže

Telekom ME aplikacija

Kontakt centar