Upozorenja

22. 4. 2020.

Obavještenje korisnicima o pojavi lažnih mejlova

Pozivamo sve korisnike na opreznost usljed pojave lažnih mejlova koji sadrže poziv za verifikaciju računa i e-mail adrese. Ukoliko ste dobili mejl ovakve sadržine, preporuka je da ne odgovarate na mejl, da linkove i priloge ne otvarate, već da mejl odmah obrišete. Takođe, obavezno promijenite password mejla.

23. 12. 2019.

Obavještenje korisnicima o pojavi lažnih mejlova

Pozivamo sve korisnike na opreznost usljed pojave lažnih mejlova koji sadrže poziv za verifikaciju računa i e-mail adrese. Ukoliko ste dobili mejl ovakve sadržine, preporuka je da ne odgovarate na mejl, da linkove i priloge ne otvarate, već da mejl odmah obrišete. Takođe, obavezno promijenite password mejla.

 

15. 1. 2019.

Upozorenje korisnicima o pojavi lažnih SMS-ova

Pozivamo sve korisnike na opreznost usljed pojave SMS poruka koji sadrže lažne informacije o osvojenoj nagradi. Molimo vas da svoje lične podatke čuvate i da ih ne šaljete na adresu koja je naznačena u zahtjevu. Podsjećamo da Telekom na ovaj način nikada ne poziva korisnike na slanje bilo kakvih podataka. Ukoliko ste dobili poruku sadržine kao u nastavku, preporuka je da na nju ne odgovarate i da je trajno izbrišete.

 

07. 11. 2018.

Obavještenje korisnicima o pojavi lažnih mejlova

Pozivamo sve korisnike na opreznost usljed pojave lažnih mejlova koji sadrže prijetnje ili poziv za verifikaciju email adrese. Podsjećamo da Telekoma na ovaj način nikada ne poziva korisnike na unošenje bilo kakvih podataka. Ukoliko ste dobili mejl ovakve sadržine, preporuka je da ne odgovarate na mejl, da linkove i priloge ne otvarate, već da mejl odmah obrišete.

Takođe, obavezno promijenite password mejla.

https://telekom.me/content/images/711-obavjestenje.jpg

 

22. 10. 2018.

Obavještenje o pojavi lažnih mejlova

Pozivamo sve korisnike na opreznost usljed pojave lažnih mejlova koji sadrži prijetnje.

Ukoliko ste dobili mejl prijeteće sadržine u kojem se navodi i password vašeg mejla, preporuka je da ne odgovarate na mejl, da linkove i priloge ne otvarate, već da mejl odmah obrišete.

Takođe, obavezno promijenite password mejla.

https://telekom.me/content/images/mail-zloupotreba-22102018.jpg

 

10. 8. 2018.

Upozorenje o pojavi lažnih mejlova

Obavještavaju se korisnici na opreznost usljed pojave lažnih mejlova ucjenjivačkog sadržaja.

Radi si o ucjeni putem mail servisa, kojom se traži da korisnik uplati novac u virtualnoj valuti na BitCoin račun. U mejlu se navodi da je instaliran maliciozni program na osnovu kojeg se može pristupiti privatnim podacima korisnika, koji će dalje biti proslijeđeni bliskim ljudima vlasnika podataka, ukoliko se ne izvrši tražena uplata.

Riječ o lažnim porukama i korisnicima se preporučuje da ne odgovaraju na ovakve mejlove, da ih označe kao SPAM i uklone sa sistema.

Preporučuje se i sljedeće:

  • Promijeniti lozinke mail servisa

  • Promijeniti lozinke za pristup računaru

  • Ne koristiti iste lozinke za pristup raznim servisima

  • Koristiti kompleksne lozinke (> 8 karaktera uključujući mala slova, velika slova, brojeve i specijalne znakove)

  • Instalirati i pokrenuti Anti Virus/ AntiMalware / AntiSpam zaštitu na računarima

  • Redovno ažurirati operativni sistem, korisničke aplikacije i definicije Anti Virus/ AntiMalware / AntiSpam programa

 

5. 6. 2018.

Pojava lažnih poruka o učešću u nagradnoj igri Telekoma

Pozivamo sve korisnike na opreznost usljed pojave lažnih mejlova/poruka o učešću u nagradnoj igri Crnogorskog Telekoma.

U slučaju unošenja podataka, kako je naznačeno u zahtjevu, vaš računar može biti izložen napadu malicioznog softvera. Podsjećamo da Telekoma na ovaj način nikada ne poziva korisnike na unošenje bilo kakvih podataka. Ukoliko ste dobili mejl/poruku sadržine kao u nastavku, preporuka je da linkove i priloge ne otvarate, već da iste odmah obrišete.

https://telekom.me/content/images/obavestenje.jpg

 

8. 2. 2018.

Obavještenje za korisnike mobilne telefonje

Crnogorski Telekom želi da upozori korisnike mobilne telefonije na pokušaj telefonske zloupotrebe. U većini slučajeva dešava se da zazvoni telefon, ali da se veza tako brzo prekine da korisnik ne uspije da odgovori na poziv. Propušteni pozivi dolaze sa neobičnog broja, koji ukazuje na neku udaljenu destinaciju (najskoriji primjer je sa numeracijom +675).

Savjetujemo korisnike da ne odgovaraju na takve pozive, tj. da ne pozivaju takav propušteni broj, i da ne šalju poruke ka tom broju, jer u suprotnom rizikuju da postanu žrtve prevare i dobiju visok telefonski račun.

Nakon uočenog pokušaja zloupotrebe, Telekom je preduzeo sve neophodne mjere kako bi dodatno zaštititio korisnike od ovakvih i sličnih prevara. Molimo korisnike da, ukoliko dobiju ovakav poziv ili poruku, da sporne brojeve prijave Telekomovom Kontakt centru na 1500.

Nijeste našli ono što ste tražili?

Javite nam se, prijavite problem ili provjerite vašu narudžbinu.

Online chat

Društvene mreže

Telekom ME aplikacija

Kontakt centar