Član Odbora direktora - Daniel Daub

Daniel Daub rođen je 1976. godine u Njemačkoj. Završio je magistarske studije iz poslovnog upravljanja, smjer korporativnih finansija, marketinga i preduzetništva, u vodećoj njemačkoj poslovnoj školi  WHU – Otto Beisheim. Tokom višegodišnjeg obavljanja rukovodećih pozicija u sektoru telekomunikacija ostvario je brojna dostignuća u područjima prodaje i usluga, finansija i strategije.

Od 2001. do 2006. godine radio je u T-Mobile International, najprije kao vođa projekta u korporativnim finansijama, a zatim kao pomoćnik člana Uprave za prodaju i usluge. Od 2006. do 2009. godine bio je potpredsjednik za upravljanje tržištem/planiranje prodaje i izvještavanje u T-Mobile Deutschland – Telekom Vertrieb, gdje je bio odgovoran za strategiju i razvoj poslovanja u području prodaje te, između ostalog, imao i vodeću ulogu kod uvođenja iPhone-a u Njemačkoj. Od 2009. do 2014. godine Daniel Daub je ostvario niz unapređenja u T-Mobile-u Austria. Kao stariji potpredsjednik za razvoj kanala i usluga, a potom za prodaju i usluge korisnicima, uveo je upravljanje utemeljeno na vrijednosti, omogućivši znatno uvećanje vrijednosti tržišnog ulaganja, te dao velik doprinos uspješnom poslovnom zaokretu kompanije, povećanjem produktivnosti svih kanala prodaje. U sjedište Deutsche Telekom Grupe dolazi 2014. godine na funkciju potpredsjednika za kontroling kapitala i inovacija, te je odgovoran za segment kontrolinga za SAD i Evropu i za kontroling inovacija Deutsche Telekom Grupe. Između ostalog, imao je vodeću ulogu u procesu prodaje EE-a, mobilnog operatora u Ujedinjenom Kraljevstvu, te u projektima “Save4Innovation” i “Return on Innovation”. Nadzorni odbor Hrvatskog Telekoma imenovao je Daniela Dauba članom Uprave i glavnim direktorom za finansije Hrvatskog Telekoma d.d., a ovu dužnost gospodin Daub obavlja od 1. novembra 2017. godine.

Za člana Odbora direktora Crnogorskog Telekoma AD Podgorica izabran je na Redovnoj Skupštini akcionara 29. maja 2019. godine.