Praktični detalji i savjeti

Putujete u inostranstvo?

Koristite vaš mobilni broj telefona i u inostranstvu bez problema i straha od neželjenih troškova. Nudimo vam nekoliko savjeta...

Prije putovanja, informišite se da li je na vašem broju aktivna usluga rominga:

  • Poslovni korisnici – pozovite Biznis kontakt centar na 1515, preko predstavnika Prodaje Telekoma zaduženog za vašu firmu, ili posjetite Biznis centar.
  • Fizička lica koja su dio pravnog lica a sami plaćaju račune – pozovite Biznis kontakt centar na 1515, preko Telekom ME aplikacije ili posjetite T-Centar.

Roming zone i partneri
Cijene roming usluga u određenim roming zonama, kao i operatere čiju mrežu možete koristiti u državi u koju putujete možete pogledati ovdje.

Roming u Srbiji
Ako putujete u Srbiju, možda će vam koristiti VIP roming karte. Opis i način aktivacije pogledajte ovdje.

Moj svijet
Informišite se da li je na vašem broju aktivirana usluga Moj svijet:

  • Poslovni korisnici – pozovite Biznis kontakt centar na 1515, preko predstavnika Prodaje Telekoma zaduženog za vašu firmu, ili posjetite Biznis centar.
  • Fizička lica koja su dio pravnog lica a sami plaćaju račune – pozovite Biznis kontakt centar na 1515, preko Telekom ME aplikacije, ili posjetite T-Centar.

Povoljnosti usluge i spisak zemalja i operatera u čijim mrežama je možete koristiti provjerite ovdje.

Travel&Surf 4G
Ako vam je u romingu potreban internet na telefonu, provjerite opis i načine aktivacije Travel&Surf karata, a posebno obratite pažnju na spisak država i operatera u čijim mrežama one važe.

Podešavanja
Ručno birajte operatera u romingu, jer naše roming opcije važe samo u određenim mrežama. Ako ne koristite internet i nijeste aktivirali Travel&Surf karte, isključite internet u romingu da biste izbjegli neželjenu potrošnju. Uputstva možete pronaći ovdje.

Za vas imamo još praktičnih savjeta, pogledajte ovdje.

Imate pitanje za nas? Kontaktirajte nas!
Ako nas kontaktirate iz inostranstva, preporučujemo live chat preko Telekom ME aplikacije i www.telekom.me sajta. Možete pozvati Biznis kontakt centar, ali imajte na umu da se taj poziv tarifira po cijenama u romingu. Iz inostranstva pozivate +3821515 ili +382671515.

Nijeste našli ono što ste tražili?

Javite nam se, prijavite problem ili provjerite vašu narudžbinu.

Online chat

Društvene mreže

Telekom ME aplikacija

Kontakt centar