Praktični detalji i savjeti

Putujete u inostranstvo? Srećan put i čujemo se 😊

Koristite vaš mobilni broj telefona i u inostranstvu bez problema i straha od neželjenih troškova. Mi vam nudimo nekoliko savjeta...

Prije putovanja se informišite da li je na vašem broju aktivna usluga rominga: kontaktirajte nas preko Telekom ME aplikacije, društvenih mreža ili pozivom Kontakt centra na 1500.

Roming zone i partneri
Cijene roming usluga u određenim roming zonama, kao i operatere čiju mrežu možete koristiti u državi u koju putujete možete pogledati ovdje.

Roming u zoni Balkan
U zemljama regiona možete razgovarati i surfovati kao u Crnoj Gori, što znači da će svi oni koji putuju u Albaniju, Bosnu i Hercegovinu, Sjevernu Makedoniju, Srbiju ili Kosovo, u tim zemljama trošiti minute, gigabajte i SMS-ove iz svojih paketa kao „kod kuće“. Tako će dolazni pozivi uvijek biti besplatni, dok će se za odlazne pozive trošiti minuti namijenjeni za pozive ka drugim mrežama. Pogledajte više detalja za pripejd ili postpejd.

Roming u Srbiji
Ako putujete u Srbiju, možda će vam koristiti A1 roming karte koje važe u mreži A1 Srbija (ex VIP). Pogledajte opis i način aktivacije, pripejd ili postpejd.

Moj svijet
Opcija Moj svijet više nije dostupna za korišćenje i za nove aktivacije. Za cijene saobraćaja u državama u kojima je važio Moj svijet (Moj svijet države) pogledajte cjenovnik.
Usluga je uključena u tarife Non-stop 4.1, Non-stop 5.1, Max 6.1, Max Pro1 i Magenta XL, te ukoliko koristite ove pakete imaćete 50 besplatnih dolaznih minuta iz Crne Gore kada se nalazite u nekoj od 14 zemalja u kojima važi Moj svijet,
i samo u određenim mrežama, zato ručno izaberite mrežu: T-Mobile Austrija, Telekom.de (Njemačka), Telekom HU (Mađarska), Telekom NL (Holandija), T-Mobile CZ (Češka), Slovak Telekom (Slovačka), EE (Velika Britanija), T-Mobile USA (SAD), Croatian Telekom (Hrvatska), T-Mobile Poland (Poljska), A1 / Mtel (Bugarska), Cosmote (Grčka), Telekom Romania / Cosmate (Rumunija) i TIM (Italija).

Travel&Surf 4G
Ako vam je u romingu potreban internet na telefonu, provjerite opis i načine aktivacije Travel&Surf karata – za pripejd ili postpejd, a posebno obratite pažnju na spisak država i operatera u čijim mrežama one važe. 

Podešavanja
Ručno birajte operatera u romingu, jer naše roming opcije važe samo u određenim mrežama. Ako ne koristite internet i nijeste aktivirali Travel&Surf karte, isključite internet u romingu da biste izbjegli neželjenu potrošnju. Uputstva možete pronaći ovdje.

Korisne informacije
Bilo da koristite pripejd, ili postpejd, za vas imamo praktične savjete.

Imate pitanje za nas? Kontaktirajte nas!
Ako nas kontaktirate iz inostranstva, preporučujemo live chat preko Telekom ME aplikacije i www.telekom.me sajta. Možete pozvati Kontakt centar, ali imajte na umu da se taj poziv tarifira po cijenama u romingu. Iz inostranstva pozivate +3821500 ili +382671500.

Nijeste našli ono što ste tražili?

Javite nam se, prijavite problem ili provjerite vašu narudžbinu.

Online chat

Društvene mreže

Telekom ME aplikacija

Kontakt centar