Praktični detalji i savjeti

Putujete u inostranstvo? Srećan put i čujemo se 😊

Koristite vaš mobilni broj telefona i u inostranstvu bez problema i straha od neželjenih troškova. Mi vam nudimo nekoliko savjeta...

Prije putovanja se informišite da li je na vašem broju aktivna usluga rominga: kontaktirajte nas preko Telekom ME aplikacije, društvenih mreža ili pozivom Kontakt centra na 1500.

Roming zone i partneri
Cijene roming usluga u određenim roming zonama, kao i operatere čiju mrežu možete koristiti u državi u koju putujete možete pogledati ovdje.

Roming u Srbiji
Ako putujete u Srbiju, možda će vam koristiti VIP roming karte. Pogledajte opis i način aktivacije, pripejd ili postpejd.

Moj svijet
Informišite se da li je na vašem broju aktivirana usluga Moj svijet: kontaktirajte nas preko Telekom ME aplikacije, društvenih mreža ili pozivom Kontakt centra na 1500.
Povoljnosti usluge i spisak zemalja i operatera u čijim mrežama je možete koristiti provjerite ovdje.

Travel&Surf 4G
Ako vam je u romingu potreban internet na telefonu, provjerite opis i načine aktivacije Travel&Surf karata, a posebno obratite pažnju na spisak država i operatera u čijim mrežama one važe. 

Podešavanja
Ručno birajte operatera u romingu, jer naše roming opcije važe samo u određenim mrežama. Ako ne koristite internet i nijeste aktivirali Travel&Surf karte, isključite internet u romingu da biste izbjegli neželjenu potrošnju. Uputstva možete pronaći ovdje.

Korisne informacije
Bilo da koristite pripejd, ili postpejd, za vas imamo praktične savjete.

Imate pitanje za nas? Kontaktirajte nas!
Ako nas kontaktirate iz inostranstva, preporučujemo live chat preko Telekom ME aplikacije i www.telekom.me sajta. Možete pozvati Kontakt centar, ali imajte na umu da se taj poziv tarifira po cijenama u romingu. Iz inostranstva pozivate +3821500 ili +382671500.

Nijeste našli ono što ste tražili?

Javite nam se, prijavite problem ili provjerite vašu narudžbinu.

Online chat

Društvene mreže

Telekom ME aplikacija

Kontakt centar